Βέροια Γράμματα & Τέχνες

Όμιλος Προστασίας Παιδιού Βέροιας και “Μονόγραμμα” σε μια μουσική βραδιά αγάπης

Δήμητρα Σμυρνή

Ο Όμιλος Προστασίας Παιδιού Βέροιας, με μια  πολύχρονη προσφορά στα παιδιά που έχουν ανάγκη άμεσης στήριξης και το οργανικό- φωνητικό σύνολο «Μονόγραμμα», που πάντα είναι κοντά στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, οργάνωσαν χθες στο Χώρο Τεχνών Βέροιας μια πλούσια μουσική βραδιά με τίτλο «Τραγουδάμε για τα παιδιά μας».

Η Πρόεδρος του «Ομίλου» Βασιλική Ζιώγα  είπε προλογίζοντας:

«Ο Σύλλογός μας είναι πάντα παρών σε κάθε εκδήλωση της πόλης και του πολιτισμού. Το παιδί είναι το μέλλον του κόσμου. Θέλουμε χαρούμενα παιδιά και τα καταφέραμε χάρη σε σας. Είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί δείχνετε αλληλεγγύη, αγάπη, συμπόνοια… Ευχαριστώ το ‘Μονόγραμμα’ και τον Πέτρο Ρίστα για την προσφορά τους στη σημερινή μας εκδήλωση αλλά και όλους όσοι συνεργάστηκαν και τη στήριξαν.»

Εκπροσωπώντας το Μητροπολίτη ο π. Δημήτριος μετέφερε το χαιρετισμό του λέγοντας:

«Αν το τραγούδι είναι η έκφραση της παιδικότητας του ανθρώπου, τίποτα δε θα ήταν τόσο ταιριαστό σ’ αυτό, όσο αυτή η εκδήλωση. Συμπαραστεκόμαστε στο σπουδαίο έργο του ‘Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας’, που συμπλήρωσε 50 χρόνια ζωής κι ευχαριστούμε όλους όσοι τον βοήθησαν. Το έργο του Ομίλου είναι έργο αγάπης, είναι μια στοργική αγκαλιά για όλο και περισσότερα παιδιά.»

Και η πρόεδρος του «Μονογράμματος», Αλέκα Ανανιάδου, πρόσθεσε:

«Η βραδιά είναι αφιερωμένη σ’ όλα τα παιδιά. Είναι ένα μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς. Συγχαίρουμε τις κυρίες του Ομίλου για τη βοήθειά τους στα παιδιά. Και σεις, που είστε εδώ απόψε, στηρίζετε με τη σειρά σας το πνεύμα του εθελοντισμού.»

Μ’ ένα πλούσιο ρεπερτόριο, που πρωταγωνιστούσε στους στίχους του το παιδί, με επιλογή μεγάλης γκάμας συνθετών, με μελωδίες άλλοτε του καημού κι άλλοτε ανάλαφρες, ρυθμικές και αισιόδοξες, η χορωδία και η ορχήστρα του ‘Μονογράμματος’ και η Παιδική Χορωδία της ΚΕΠΑ, με μαέστρο τον Πέτρο Ρίστα, που έκανε και τις ενορχηστρώσεις των κομματιών, αποτέλεσαν ένα πολύχρωμο ηχητικά σύνολο με σολίστες τη Μάγδα Πένσου, το Γιώργο Γελαράκη και το Γιώργο Κυρόπουλο, με τις ιδιαίτερες φωνές τους.

Τα κείμενα της Νανάς Γιαννοπούλου, που έδωσαν σκοτεινές στιγμές του παιδιού, όπως η σκληρή παιδική εργασία, η κακοποίηση, οι πόλεμοι και η προσφυγιά, η εγκατάλειψή τους από τις ίδιες τις απελπισμένες μητέρες τους στα ορφανοτροφεία, αποδόθηκαν εύστοχα από τις Κόλκα Πολυξένη και Καλλιαρίδου Όλγα- Μαρία.

Το Θέατρο γέμισε και η βραδιά απέδειξε πως στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η αλληλεγγύη εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της φυλής.

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ