Αλεξάνδρεια Λαογραφία Πολιτισμός Τοπικά

Σύλλογοι Βεργίνας “Αιγές” & Ξεχασμένης “Γεώργιος Σεφέρης” / λαϊκά δρώμενα της “Ερατεινής Ημαθίας” – βιωματικό ταξίδι στο χρόνο και στον τόπο

Ένα βιωματικό ταξίδι στον χρόνο και στον τόπο, δημιούργησαν από κοινού τα παιδικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων Βεργίνας “Αιγές”και Ξεχασμένης “Γεώργιος Σεφέρης”. Δύο βραδιές γεμάτες αναμνήσεις και συγκινησιακή φόρτιση.

Η πρώτη την Τετάρτη 13/12/2023 στο Πνευματικό και συνεδριακό κέντρο του Δήμου Αλεξάνδρειας και η δεύτερη το Σάββατο 16/12/2023  στο αμφιθέατρο του πρώην δημαρχείου Βεργίνας.
Βιωματικές δράσεις πάνω στα λαϊκά δρώμενα της “Ημαθίας Ερατεινής”, στους παιδικούς αγερμούς, τις καλένδες, τις πατρογονικές μας συνήθειες και σε εικαστικά καλλιτεχνήματα σύμφωνα με τις νέες μουσειοπαιδαγωγικές τάσεις δράσεις το μουσείου Γουλανδρή και μουσείου Μπενάκη όπου συμμετείχα και τις έχω διδαχθεί.

Γιορτές αγάπης ,πίστης και ελπίδας για να μαθαίνουν τα μικρά παιδιά τα εθνογραφικά μας στοιχεία, αυτά που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα μας, και να επαναπροσδιορίσουν αξίες που έχουν διάρκεια..
Αυτά τα συλλογικά συμβάντα δημιουργούν συλλογικές αναμνήσεις για να υπάρξει διαχρονία και επανάληψη.

Στην γιορτή της Αλεξάνδρειας προλόγισε ο ιστορικός της τοπικής ιστορίας, νομικός κύριος Ιωάννης Μοσχόπουλος.

Άξιοι συγχαρητηρίων οι γονείς που παροτρύνουν τα παιδιά να βιώνουν τον τοπικό λαϊκό πολιτισμό καθώς και τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων με τις προέδρους κυρίες Μαρία Γιοβανοπούλου και Ευδοξία Μανωλοπούλου ,για την όλη δράση.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πρόεδρο της Κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας, κυρία Ελένη Λαφαζάνη για την βοήθεια και συμπαράσταση.

Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά!

Σωτήρης Τσιρογιάννης

 

 

 

 

 

 

 

 

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο