Βέροια Περισσότερο διαβασμένα Σχόλια Τοπικά

Μια ενενηντάχρονη… έφηβη στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, συμμετέχοντας στο γλέντι της Τσικνοπέμπτης / Πηγή αισιοδοξίας για όλους μας!

Πηγή αισιοδοξίας για όλους μας η κυρία Αλκμήνη Γαλανοπούλου – Μπεμπέτσου, που μπήκε στα 90 της χρόνια, χωρίς κανείς να πείθεται για του λόγου το αληθές!

Σε μας τις γυναίκες τα χρόνια μας είναι” κόκκινο πανί” και σπάνια τ’ αποκαλύπτουμε, ξεγελώντας περισσότερο τον εαυτό μας και λιγότερο τους άλλους!

Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί η γυναίκα που πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας, πρώην Πρόεδρος και τώρα επίτιμη, η κυρία Αλκμήνη. Κι εδώ ο όρος “κυρία” βρίσκει την πραγματική του σημασία.

Με σώμα ευθυτενές, με ματιά διαπεραστική, με χιούμορ μόνιμο και ιδέες πάντα μοντέρνες, η κυρία Αλκμήνη ανακοινώνει με χαρά τα χρόνια της – γι’ αυτό τολμάμε να τα πούμε-  και  δίνει ένα συνεχές “παρών” όχι μόνο στις εκδηλώσεις του Λυκείου, αλλά  και στην πολιτιστική γενικά ζωή της πόλης.

Διαβάζοντας πολύ, περπατώντας πολύ, συμμετέχοντας σχεδόν πάντα στα δρώμενα, γίνεται δασκάλα, (όχι απλά, όπως ήταν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο εκείνα τα χρόνια, ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής), γίνεται δασκάλα της ζωής, που αποδεικνύει πως ξέρει να τη ζει.

Έτσι, όπως την είδαμε να συμμετέχει σήμερα στο γλέντι της Τσικνοπέμπτης στο Βυζαντινό Μουσείο και να καμαρώνει και μέλη του Λυκείου να χορεύουν με κέφι, τη χαρήκαμε όσο ποτέ!

Της ευχόμαστε να είναι γερή και να διατηρεί πάντα τη γοητεία της…

far

Φωτογραφία: faretra.info

………………………

Τσικνοπέμπτη με ψητά, κρασί, χάλκινα, κέφι και χορό στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας!  

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας