Βέροια

Dr. Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος. Στην υπηρεσία της γυναίκας, στην υπηρεσία της ζωής!

Ο μαιευτήρας χειρουργός & γυναικολόγος στη faretra.info

Ευσυνείδητος «στρατιώτης» του ιατρικού χώρου αλλά με τη γνώση, την εμπειρία, την ετοιμότητα και την ευθύνη του «στρατηγού» στην άγρυπνη υπηρεσία του σύγχρονου «πολέμου» της υγείας και ειδικότερα στις καθημερινές «μάχες» αντιμετώπισης περιστατικών και προβλημάτων που αφορούν στην πηγή της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, που δεν είναι άλλη από τη γυναίκα, τη μητέρα.
Ο μαιευτήρας χειρουργός και γυναικολόγος Dr. Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος ανοίγει στη Faretra.info τις πόρτες του δικού του … “κέντρου επιχειρήσεων”, του ιδιωτικού του ιατρείου, επί της οδού Ελιάς 9, στη Βέροια.

Ένας ιδιαίτερα ευχάριστος αλλά και προσεγμένος χώρος, τόσο από αισθητικής πλευράς αλλά κυρίως από πλευράς σχολαστικών προδιαγραφών υγιεινής και ασφάλειας, με πληρότητα υλικοτεχνικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, με τα πλέον σύγχρονα μέσα πρόληψης, διάγνωσης και αντιμετώπισης, στο πλαίσιο των κανόνων της διεθνούς σύγχρονης Ιατρικής, ιδανικός για την κάλυψη κάθε ανάγκης.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ – ΑΣΘΕΝΗ

O γιατρός Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος ως άνθρωπος απέναντι στον ασθενή – συνάνθρωπο, αντιμετωπίζοντάς τον όχι απλώς ως περιστατικό προς διεκπεραίωση, προτάσσει πάντα τις αληθινές σχέσεις σεβασμού, εμπιστοσύνης και αξιοπρέπειας, που εμπνέουν το λειτούργημά του σε κάθε στάδιο ή βαθμό δυσκολίας, εντός και εκτός χειρουργείου.

Αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις που αφορούν σε ποικίλα περιστατικά. Από τις καθημερινές εξετάσεις που καταγράφουν βήμα – βήμα τα πρώτα… υπερηχολογικά δείγματα ζωής και συμπεριφοράς ενός καινούργιου ανθρώπου στο ενδομήτριο της μητέρας του, μέχρι την αντιμετώπιση καρκίνων, ή και την εσπευσμένη διάσωση μητέρας – παιδιού από τον ίδιο το θάνατο, όταν στη φαινομενική … «γαλήνη» μιας εγκυμοσύνης έρθει ξαφνικά ένα απειλητικό «τσουνάμι» αστάθμητων δυσκολιών ή μη προβλέψιμων και πολλές φορές μη αναστρέψιμων καταστάσεων, που αφορούν στην κύηση.

«…Μου έτυχαν φέτος δύο δύσκολα περιστατικά με γυναίκες, στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης η μια και στον 7ο η άλλη.
Υπήρχε άμεσος κίνδυνος για την ζωή των εμβρύων κι έπρεπε να επέμβω άμεσα, γιατί τα μωρά χανόταν…
Πώς να βγάλεις άμεσα δυο μωρά που χάνονται και να τα στείλεις στην θερμοκοιτίδα; Πρέπει να είσαι βέβαιος και να αποφασίσεις σε λίγα λεπτά ή δευτερόλεπτα και να εκτελέσεις άμεσα σαν πιλότος. Η μια είχε μεγάλη αιμορραγία, αποκόλληση, είχε χάσει ήδη ένα μωρό στον 8ο μήνα και να, που, με άμεση κινητοποίηση, κινδυνεύαμε να χάσουμε κι άλλο μωρό. Θυμάμαι να φωνάζει “χάθηκε το μωρό μου, δεν το ακούω”. Την μεταφέραμε σε επείγον χειρουργείο και σε δευτερόλεπτα, με την αδρεναλίνη σε δυσθεώρητα ύψη, βγάλαμε ένα ζωντανό μωρό. Τεστ κόπωσης για την καρδιά μου και τεράστια ικανοποίηση για το αποτέλεσμα!
Στο δεύτερο περιστατικό η μέλλουσα μητέρα στον έβδομο μήνα δεν άκουγε καλά το μωρό, ελεύθερο ιστορικό, την έστειλα για καρδιοτοκογράφημα, που έδειχνε ότι χάνεται το μωρό, και το βγάλαμε άμεσα, χωρίς να προλάβουμε να κάνουμε ωρίμανση των πνευμόνων του εμβρύου με κορτιζόνη.
Το αποτέλεσμα μάς δικαίωσε! Το έμβρυο, που θα πέθαινε από αναιμία, μεταγγίστηκε άμεσα μετά τον τοκετό και σώθηκε. Βρέθηκε ότι η μητέρα είχε προσβληθεί από έναν ιό parvo B19. Είχε απλώς άτυπα γριπώδη συμπτώματα και το έμβρυο θα πέθαινε από αναιμία…Τέλος πάντων… Τέλος καλό…!

Σε κάτι τέτοιες στιγμές βρίσκεσαι κάπου και πρέπει να ενεργήσεις τάχιστα! Δύσκολες καταστάσεις, που προκαλούν έντονο στρες. Αλλά, όταν γεννιούνται υγιή παιδιά, καταλαβαίνεις το λόγο που έγινες μαιευτήρας και αποζημιώνεσαι με το παραπάνω…» αποκαλύπτει ο κ. Σιδηρόπουλος.

ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Όπως ο ίδιος ο κ. Σιδηρόπουλος αποκαλύπτει, η ειδικότητά του, ειδικά της Μαιευτικής, είναι από μόνη της μια μεγάλη ευθύνη, σε μια εποχή γενικότερης ανευθυνότητας θεσμικών φορέων και προσώπων που χειρίζονται τις «τύχες» του τόπου!
Μια ειδικότητα, την οποία επέλεξε συνειδητά και με πολλή αγάπη και που δεν παύει να δίνει και μεγάλες χαρές, αφού φέρνει στο φως την ίδια τη ζωή.
Ακόμη και τα  δυσκολότερα περιστατικά, με αίσιο τέλος, που συγκαταλέγονται στην ατζέντα του γιατρού, είναι που τον κάνουν ακόμη πιο πείσμονα στην προσπάθειά του – όπως ο ίδιος λέει – να βοηθήσει τις γυναίκες να κάνουν παιδιά, σε μια Ελλάδα με τους δείκτες υπογεννητικότητας στα ύψη.

Τα στατιστικά στοιχεία μάλιστα είναι χειρότερα της κατοχικής περιόδου του ’40, απογοητευτικά τόσο για το παρόν, όσο και το μέλλον, καθώς καταμετρώνται 80.000 γεννήσεις και 120.000 θάνατοι μόλις το 2017, και με μια συνολική εθνική πολιτική, που δεν προνοεί και δεν βρίσκει διεξόδους σωτηρίας για το πρόβλημα, οδηγώντας τις υγιέστερες και ικανότερες δυνάμεις του πληθυσμού στη μετανάστευση!

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Ο Dr. Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος διαθέτει:

-Διδακτορική διατριβή με ομόφωνο άριστα από το Α.Π.Θ.
– Πιστοποίηση Κολποσκόπησης από την Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης.
– Άδεια εκτέλεσης υπερήχων από την Κρατική Επιτροπή Υπερήχων.

Στη γκάμα υπηρεσιών του Ιατρείου συγκαταλέγονται:

Τεστ Παπανικολάου υγρής μορφής
Παρακολούθηση κύησης
Κυήσεις υψηλού κινδύνου
Doppler κύησης
Πολυκυστικές ωοθήκες
Υπογονιμότητα
Κολποσκοπήσεις-Παθολογία τραχήλου
Κλιμακτήριο-Εμμηνόπαυση
HPV DNA Test
Οικογενειακός προγραμματισμός
Γυναικολογικές Ενδοσκοπήσεις (Λαπαροσκοπήσεις – Υστεροσκοπήσεις)

ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΓΑΣΙΩΝ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Ο κ. Σιδηρόπουλος γεννήθηκε το 1966, είναι έγγαμος και έχει 3 παιδιά.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει συμμετάσχει σε πολλαπλά συνέδρια και μετεκπαιδευτικά μαθήματα.  Έχει κάνει επίσης εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

K.Sidiropoulos, S.Kasmas, S.Delidimitriou, M.Kanelaki, V.Zournatzi, Th.Tantanasis, K.Papathanasiou, I.Tzafettas“TheimpactofHumanParvovirusB19 infectioninsecondtrimesterfetalloss”.Topics in Obstetrics and Gynecology, Year 22, NO 2, April-June 2008.

Daniilidis A., Sidiropoulos K., Panna Z.D., Hatzipantelis E., Loufopoulos A., Dinas K. “Association of fetal loss with recent parvovirus infection and other demographic prognostic risk factors”. JournalofObstetrics & Gynaecology,January 2014, Vol. 34, No. 1 , Pages 40-44.

Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος είναι μέλος στη «Μαιευτική-Γυναικολογική Εταιρεία Θες/νίκης», στην «Ένωση Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Ελλάδος», στο «GeneralMedicalCouncil», στην «Ελληνική Εταιρεία Υπερήχων», στην «Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης» και στην «Ελληνική Εταιρεία για τον HPV».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2000 και έπειτα, ακολουθεί μια εξαιρετικά πλούσια πορεία απόκτησης επιστημονικής εμπειρίας και κατάρτισης.

Αναλυτικότερα:

Το 2000 υπηρετεί στη Β’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Α.Π.Θ. και αποκτά τίτλο ειδικότητας Μαιευτήρα-Γυναικολόγου και από τις 16/05/2002 είναι ιδιώτης γυναικολόγος στη Βέροια.

Τα έτη 2002 – 2011 υπηρετεί ως επιστημονικός συνεργάτης στην Β’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θες/νίκης (τμήμα εμβρυομητρικής και κυήσεων υψηλού κινδύνου, κολποσκόπησης και ογκολογίας) με τους καθηγητές κ.Ι.Τζαφέττα και κ.Παπαθανασίου.

Το 2003 αποκτά άδεια εκτέλεσης υπερήχων στην Μαιευτική-Γυναικολογία μετά από εξετάσεις σε κρατική επιτροπή.

Το 2009 αποκτά πιστοποίηση εκτέλεσης κολποσκοπήσεων από την Ελληνική Εταιρεία Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης, η οποία ανανεώθηκε το 2017.

Το 2010 αναγορεύεται σε διδάκτορα του Α.Π.Θ. ομόφωνα με άριστα, μετά από πενταετή εργασία για τον ιό ParvoB19 και την συσχέτισή του με τις αποβολές 1ου και 2ου τριμήνου της εγκυμοσύνης.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΙΡΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ & ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Μέσα από την πολυετή επιστημονική του εμπειρία, ο Dr. Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος απαντά σε καίριες και συχνές ερωτήσεις και μέσα από την ιστοσελίδα  του (https://ksidiropoulos.com.gr/sixnes-erwtiseis) που απασχολούν ως επί το πλείστον το μέσο όρο των γυναικών.
Ερωτήσεις που απαντούν όχι μόνο σε ασθενείς του, αλλά και σε ένα ευρύτερο πεδίο προβληματισμού ή ανησυχίας, όσον αφορά ζητήματα γονιμότητας, τεκνογονίας, οικογενειακού προγραμματισμού ή ακόμη και ενδότερα ευαίσθητα σημεία στην ισορροπία των ψυχοσωματικών μεγεθών της υγείας μιας σχέσης νέων ή και ωριμότερων ζευγαριών, που ασφαλώς έγκεινται στην αρμοδιότητα του γιατρού.

Ενημερωθείτε άμεσα από την ιστοσελίδα του Dr. Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου
κάνοντας «κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://ksidiropoulos.com.gr/

far
Φωτογραφίες – video: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων