Βέροια Εκδηλώσεις Θεάματα

“Δον Κιχώτης”: Η δημοφιλής παράσταση κλασικού μπαλέτου, στο Χώρο Τεχνών Βέροιας / Κυριακή 13 Οκτωβρίου

Το κλασικό μπαλέτο “Δον Κιχώτης” μια από τις δημοφιλείς παραστάσεις του παγκόσμιου ρεπερτορίου, έρχεται στο Χώρο Τεχνών Βέροιας, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 8.30 μ.μ. σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας.

Ο “Δον Κιχώτης” σε μουσική του Αυστριακού συνθέτη Λούντβιχ Μίνκους,  ζωντανεύει στη σκηνή από 25 επαγγελματίες χορευτές της ιστορικής όπερας Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης καθώς και άλλα σημαντικά θέατρα της Μόσχας.

Το μπαλέτο του Λούντβιχ Μίνκους που εμπνέεται από το λογοτεχνικό αριστούργημα του Θερβάντες, ανέβηκε για πρώτη φορά το 1869 από τον χορευτή και χορογράφο Μάριους Πετιπά και στις αρχές του 20ού αιώνα αναθεωρήθηκε από τον Αλεξάντρ Γκόρσκι, με την  ιστορία του να συγκινεί εδώ και πολλά χρόνια μικρούς και μεγάλους, συνδυάζοντας κωμικά και ρομαντικά στοιχεία. Βασίζεται σε ένα μικρό μέρος του διάσημου μυθιστορήματος του Μιγκέλ ντε Θερβάντες (1547-1616), καθώς επικεντρώνεται στον θυελλώδη έρωτα της Kitri με τον κουρέα Basil.  Η χορογραφία του Πετιπά μεταφέρει με μοναδικό τρόπο εικόνες και χρώματα της Ισπανίας και αναδεικνύει την πλούσια χορευτική της παράδοση. 

Παραγωγή: International Art Bureau της Nina Avramenko

Εισιτήρια : 25 ευρώ

Προπώληση

– Χώρος Τεχνών, Παύλου Μελά & Μπιζανίου, τηλ. 2331078100

– Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο, Ελευθέριου Βενιζέλου 38, τηλ. 23310 24612

banner-article

Ροη ειδήσεων