Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της πραγματοποίησε τη Δευτέρα η “Λαϊκή Συσπείρωση” Νάουσας, στον Πολυχώρο Πολιτισμού ”ΒΕΤΛΑΝΣ”. Την παρουσίαση έκανε η υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές Κατερίνα Μπόσκου. Για τις θέσεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης” τόσο στο Δήμο Νάουσας όσο και στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας μίλησαν οι Σάκης Τσίτσης, υποψήφιος δήμαρχος και Τάκης Τσιουλάκος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.
Στην αρχή έγινε αναφορά στις καταστροφικές πλημμύρες στον θεσσαλικό κάμπο και στην έλλειψη έργων υποδομής σε όλη τη χώρα.
Όπως τονίστηκε: ”Στο μυαλό μας και στις καρδιές μας βρίσκονται τα θύματα και τα καταστροφικά αποτελέσματα από τις φονικές πλημμύρες στον κάμπο της Θεσσαλίας. Είναι τεράστιες και εγκληματικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών, που έκαναν, αν όχι τίποτα, πραγματικά ελάχιστα για να προστατέψουν τους κατοίκους της περιοχής.
Παντού στην Ελλάδα, οι εκλεγμένοι της ”Λαϊκής Συσπείρωσης”, έχουμε θέσει επίμονα και σε κάθε ευκαιρία τα θέματα της αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Ας αναρωτηθούμε όμως γιατί τέτοια έργα δεν υλοποιούνται, γιατί δεν χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και από τους διάφορους ”αναπτυξιακούς” νόμους. Γιατί, για παράδειγμα κι εδώ στην Περιφέρειά μας από το 1 δις για το ΕΣΠΑ 2014 δόθηκαν μόλις 40 εκατομμύρια για αντιπλημμυρικά έργα. Η περιοχή μας δεν είναι θωρακισμένη απέναντι σε πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς. Είναι τόσο θωρακισμένη όσο και η Θεσσαλία, που εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν υπήρχε ένας ολοκληρωμένος αντιπλημμυρικός σχεδιασμός που να μπορέσει ν’ αντιμετωπίσει ή να περιορίσει αυτά τα φαινόμενα και την τεράστια καταστροφή που υπάρχει…
Διεκδικούμε μεγάλα έργα για την πολιτική προστασία, τις υποδομές για τη προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος. Για παράδειγμα εκκρεμεί εδώ και 10 χρόνια η επικαιροποιημένη μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα στην Τάφρο 66. Έργο που θα έπρεπε ήδη να έχει υλοποιηθεί. Μην ξεχνάμε πως κι εδώ στο Δήμο Νάουσας ελλοχεύει ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων, όπως συνέβη παλιότερα από το ρέμα της Μαρίνας και το ρέμα ”Κουτίχα” που διαρρέει τα Μονόσπιτα. Διεκδικούμε αντισεισμική θωράκιση που είναι επίσης στα αζήτητα στους προϋπολογισμούς της περιφέρειας και των δήμων.
Έχουμε προτάσεις για τη προστασία του περιβάλλοντος, όπως π.χ από την ανεξέλεγκτη ρίψη ανεπεξέργαστων λυμάτων σε υδάτινους αποδέκτες. Σταθήκαμε απέναντι στις επιλογές της τοπικής διοίκησης -κάτι που το γνωρίζει ο λαός της Νάουσας- στη χωρίς σχέδιο άναρχη επέκταση των ΑΠΕ στο Βέρμιο, το έγκλημα με τις ανεμογεννήτριες και σε μια θάλασσα με φωτοβολταϊκά που θα κυκλώσουν τους πρόποδες και μετά τον κάμπο.”
Τονίστηκαν επίσης οι άμεσες ανάγκες των εργαζομένων, των αγροτών και συνταξιούχων, των νέων και γυναικών και η μάχη που πρέπει να δοθεί τόσο στο δημοτικό όσο και το περιφερειακό συμβούλιο για την προάσπιση των συμφερόντων τους.
Αναφερόμενος στη δράση της ”Λαϊκής Συσπείρωσης” στο δήμο Νάουσας ο Σάκης Τσίτσης τόνισε ότι ”όλοι οι δημότες στην πόλη και τα χωριά γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα:
-
Για το νοσοκομείο, το Κ/Υ (πρώην ΙΚΑ), τα περιφερειακά ιατρεία στα χωριά.
-
Για τη θέρμανση-συντήρηση των σχολικών μονάδων.
-
Για να μην κλείσουν τα σχολεία σε Γιαννακοχώρι και Μαρίνα.
-
Για τους απολυμένους εργάτες των κλειστών εργοστασίων, τους απολυμένους για τη συνδικαλιστική τους δράση.
-
Τους διωκόμενους εργάτες συνδικαλιστές, που τους στέλνει στα δικαστήρια η εργοδοσία ποινικοποιώντας τους αγώνες.
-
Για τους εκατοντάδες ανασφάλιστους που τους πετούσαν έξω από το νοσοκομείο.
-
Για όλους όσους τα κοράκια τους παίρνουν σπίτι-χωράφι ή μαγαζί.
-
Για όλους όσους κόπηκε το ρεύμα-νερό ή απειλούνται με διακοπή.
-
Για να δοθούν ξύλα στους απλήρωτους του Βαρβαρέσου και σε όλες τις οικογένειες που τίθεται ζήτημα επιβίωσης.
-
Για να μειωθούν, να γίνουν ρυθμίσεις ή να διαγραφούν χρέη προς τον Δήμο από ανήμπορα λαϊκά νοικοκυριά.
-
Για τις ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο, τα φωτοβολταϊκά στον κάμπο, την καταστροφή του φυσικού πλούτου της περιοχής μας.
-
Για τις ”χασισοφυτείες” στις Ρουντίνες Επισκοπής-Ειρηνούπολης.
-
Για να επανέλθουν τα δρομολόγια των τρένων.
Όλοι γνωρίζουν πως οι εκλεγμένοι με τη ”Λαϊκή Συσπείρωση”, διαχρονικά. πρότειναν, έκαναν παρεμβάσεις μέσα και κυρίως έξω από το δημοτικό συμβούλιο για:
-
Την ολοκλήρωση έργων ύδρευσης-αποχέτευσης.
-
Τη συντήρηση-ολοκλήρωση όλου του αστικού δικτύου στο Δήμο που να εξασφαλίζεται και η πρόσβαση των ΑΜΕΑ.
-
Τη συντήρηση και τον προσεισμικό έλεγχο όλων των σχολείων και δημοτικών κτιρίων.
-
Την επαρκή λειτουργία των σχολείων.
-
Τη δημιουργία νέων παιδικών χαρών.
-
Την αντικατάσταση των παλαιών οχημάτων στην καθαριότητα, τη συχνότερη αποκομιδή απορριμμάτων.
-
Τον καθαρισμό παρόχθιων διαδρομών Αράπιτσας, άλσους Αγ. Νικολάου, συντήρηση του κάμπινγκ στη “Γραμμένη” και όλων των υποδομών στα πάρκα, παιδικές χαρές, γήπεδα, κολυμβητήρια, αθλητικών εγκαταστάσεων, γηπέδων, χώρων αναψυχής, επαναλειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων Αγ. Τριάδας.
-
Την ολοκλήρωση του δρόμου σύνδεσης με Εγνατία, των αγροτικών δρόμων.”
Ο Τάκης Τσιουλάκος, επίσης, κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να στηριχτούν και να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια της ”Λαϊκής Συσπείρωσης”, σε Δήμους και Περιφέρειες, σε όλη τη χώρα: ”Γιατί τα ψηφοδέλτια της ”Λαϊκής Συσπείρωσης”, δεν είναι μιας χρήσης, στημένα μόνο για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Όσοι συμμετέχουν σε αυτά είναι άνθρωποι που ήταν παρόντες σε κάθε μεγάλο και μικρό αγώνα… και θα συνεχίσουν να είναι παρόντες και να αγωνίζονται με το ίδιο πάθος και μετά τις 8 Οκτωβρίου. Θα αγωνίζονται είτε μέσα στα περιφερικά και δημοτικά συμβούλια, είτε έξω στους δρόμους και τις γειτονιές, δίπλα στο πλευρό του καθενός από εμάς, γιατί γνωρίζουν ότι βοήθεια δεν πρέπει να περιμένουμε από κανένα σωτήρα. Σωτήρες δεν υπάρχουν. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.
Στις 8 του Οκτώβρη πάμε δυνατά να κάνουμε την έκπληξη. Πάμε μαζί στον αγώνα για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.”