Κοινωνία Οικονομία

Χαράτσια με το… κιλό στο πολυνομοσχέδιο μαμούθ – Ένα ακόμη έγκλημα κοντά στα άλλα

Δείτε τι ψηφίζουν την Κυριακή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποφάνθηκε και επίσημα πλέον πόσο αξίζουν οι ζωές των περίπου 11 εκατ. πολιτών που ζουν σε αυτή τη χώρα: 7.500 κόλλες Α4. Με ένα πολυνομοσχέδιο διαστάσεων «μαμούθ», το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου υποθηκεύει μια για πάντα το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας, αποδεικνύοντας ότι η ευημερία των αριθμών βρίσκεται πέρα και πάνω από την ευημερία των ανθρώπων. Όλα θυσία στον ματωμένο βωμό των δανειστών και ο Έλληνας πολίτης στον… γύψο της δήθεν Αριστεράς.

Επιμέλεια: Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

 Τόσο μεγάλη εξαπάτηση του ελληνικού λαού δεν έχει επαναληφθεί στη σύγχρονη Πολιτική Ιστορία αυτού του τόπου.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε με τη μορφή του επείγοντος την Τετάρτη (18/05/2016). Εύλογο ερώτημα: μέσα σε πόσα εικοσιτετράωρα μπορούν να διαβαστούν, να αξιολογηθούν και να ελεγχθούν 7.500 σελίδες; Εκτός κι αν οι βουλευτές της συμπολίτευσης έχουν αποφασίσει ότι δεν ζουν στον αληθινό κόσμο αλλά στον κόσμο του Matrix, όπου όλα είναι δυνατά και μπορούν να καταργούνται όλοι οι φυσικοί νόμοι!

Σε αυτό τον ιδιόμορφο «Λεβιάθαν* των νομοσχεδίων» περιλαμβάνονται στην κυριολεξία όλα: αυξήσεις στον ΦΠΑ και τους έμμεσους φόρους, παράδοση των «κόκκινων» δανείων ως βορά στις «ύαινες» των ξένων κερδοσκοπικών, το νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, αλλά και το ξεπούλημα των συνολικά 14 περιφερειακών αεροδρομίων έναντι πινακίου φακής.

Με ξεχωριστή τροπολογία εισάγεται και ο περιβόητος δημοσιονομικός «κόφτης», ο νέος «βραχνάς» που μας κληροδότησε η πρόσφατη «διαπραγμάτευση» της Αθήνας με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Ήδη από το μεσημέρι της Πέμπτης (19/05/2016) το νομοσχέδιο συζητείται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, ενώ σήμερα, Σάββατο (21/05/2016) εισάγεται στην Ολομέλεια, με την ψήφισή του να αναμένεται τη νύκτα της Κυριακής.

*Λεβιάθαν: Μυθικό τέρας που περιγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη και στο Ταλμούδskitso_savvato_27

 Εγκρίθηκε από τις Επιτροπές το Πολυνομοσχέδιο

«Χαράτσια» με το… κιλό, ανθρωπιά μηδέν!

Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν συνιστά τίποτε λιγότερο από μια κανονική φοροληστρική επιδρομή στις ζωές των Ελλήνων, φέρνοντας νέα «χαράτσια». Ενδεικτικά, η συνδρομητική τηλεόραση θα επιβαρυνθεί με νέο τέλος 10% από την 01/06/2016, γεγονός που συνεπάγεται «φουσκωμένους» λογαριασμούς.

Εξάλλου, προγραμματίζονται σταδιακές αυξήσεις σε τσιγάρα, ποτά, βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, αλλά και στο φυσικό αέριο (άρθρα 44 έως 69).

Παράλληλα, «πονοκέφαλος» θα πιάσει όλους όσους χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα, αφού βάσει του πολυνομοσχεδίου, από 01/07/2017 θα επιβάλλεται ειδικό τέλος 5% στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας κι επομένως σε μηνιαία βάση θα έρχονται τσουχτερά «μπιλιετάκια».

Από την «τσιμπίδα» – ή μάλλον την προβοσκίδα – του ληστρικού «μαμούθ» που ετοιμάζεται να ψηφίσει στη Βουλή η κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου δεν γλιτώνει ούτε και ο Τουρισμός, αφού σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια μπαίνει ειδικό τέλος διαμονής, το οποίο επιβαρύνει τους πελάτες.

Βάσει του άρθρου 53, από την 1η Ιανουαρίου 2018 έρχεται «χαράτσι» και για τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Συνεπώς για τα ξενοδοχεία:
• 1-2 αστέρων, επιβάλλεται τέλος 0,5 ευρώ ανά ημέρα διαμονής
• 3 αστέρων 1,5 ευρώ
• 4 αστέρων 3 ευρώ
• 5 αστέρων 4 ευρώ

Όσο για τα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια:
• 1-2 κλειδιά επιβάλλεται τέλος 0,25 ευρώ ανά ημέρα διαμονής
• 3 κλειδιά 0,5 ευρώ
• 4 κλειδιά 1 ευρώ

Επίσης καταργείται ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ από 1.10.2016 για τα νησιά Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Ρόδος, Σκιάθος και από 1.6.2016 για τα νησιά Σύρος, Θάσος, Άνδρος, Τήνος, Κάρπαθος, Μήλος, Σκύρος, Αλόννησος, Κέα Αντίπαρος, και Σίφνος.

Ο ΕΝΦΙΑ «αναβαθμίζεται» και η ΓΓΔΕ… αντικαθίσταται!

Το πρώτο πράγμα που έρχεται να καταργήσει το πολυνομοσχέδιο (άρθρα 1 έως 43) είναι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), η οποία αντικαθίσταται από ένα νέο φορέα, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που έχει στόχο τον προσδιορισμό, τη βεβαίωση και την είσπραξη των φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών δημοσίων εσόδων.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σχετικά, «η Αρχή απολαμβάνει λειτουργική ανεξαρτησία και δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από τα εκάστοτε κυβερνητικά όργανα». Υπενθυμίζεται πως η ΑΑΔΕ ήταν και παραμένει μια πάγια αξίωση του ΔΝΤ προς τη χώρα μας.

Όσο για τον ΕΝΦΙΑ που ο κ. Τσίπρας μας έλεγε ότι θα καταργούσε «με ένα νόμο»; Αστεία πράγματα! Όχι μόνο τον διατηρεί, αλλά τον αναβαθμίζει και αυτόν και μάλιστα «με έναν πόνο»: Βάσει του άρθρου 50, αυξάνεται από 0,0007 ευρώ/τ.μ. έως 2,25 ευρώ/τ.μ. ο φορολογικός συντελεστής επί των οικοπέδων.panos31

Η κυβέρνηση θέλει να εισπράξει 1,55 δισ. ευρώ

Ας δούμε, τώρα, το «ταμείο» που θέλει να κάνει η κυβέρνηση, από αυτά που ευελπιστεί ότι θα συγκεντρώσει στον κρατικό κορβανά.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

699 εκατ. ευρώ από την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα τσιγάρα, τον «στριφτό» (λεπτοκομμένο) καπνό, την μπύρα και τα καύσιμα
437 εκατ. ευρώ από την αύξηση ΦΠΑ σε 24%
91 εκατ. ευρώ από τις αλλαγές στις παραχωρήσεις οχημάτων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα προς εργαζόμενους ή εταίρους ή μετόχους
90 εκατ. ευρώ από τα ειδικά τέλη σε κινητή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση
84 εκατ. ευρώ από τους φόρους στα υγρά των ηλεκτρονικών τσιγάρων
74 εκατ. ευρώ από το ειδικό τέλος διαμονής σε ξενοδοχεία κι ενοικιαζόμενα
33 εκατ. ευρώ από τον ελάχιστο φόρο για τις επενδυτικές εταιρείες
30 εκατ. ευρώ από τις αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ
13 εκατ. ευρώ από την κατάργηση του μειωμένου ΕΦΚ για το αλκοόλ στα Δωδεκάνησα

Αν κάνουμε τη «σούμα», βγαίνει ένα ποσό ύψους 1,551 δισ. ευρώ.

Και εδώ έρχεται ακόμη ένα πολυσύνθετο ερώτημα: Πόθεν; Από πού η κυβέρνηση εκτιμά πως θα βγάλει τα χρήματα αυτά; Δεν αντιλαμβάνονται οι «φωστήρες» του οικονομικού επιτελείου ότι με αυτά τα βάρβαρα μέτρα ανοίγουν διάπλατα την Κερκόπορτα στη φοροδιαφυγή και τη «μαυρίλα»;

Δεν καταλαβαίνουν πως αυτά ακριβώς τα μέτρα φέρνουν νέα φυγή των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό και πως συνεπάγονται τον θάνατο του ελεύθερου επαγγελματία;

Ή μήπως δεν βλέπουν πως οδηγούν σε αφανισμό τον πιο νευραλγικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, τον Τουρισμό, διώχνοντας τους ξένους τουρίστες σε πιο φθηνούς και συμφέροντες προορισμούς, όπως η Τουρκία και η Ιταλία;

Κάτι δεν πάει καλά στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας». Και σίγουρα δεν φταίει το νερό…

banner-article

Ροη ειδήσεων