ART Γράμματα & Τέχνες Εικαστικά Πολιτισμός

Άγγελος Αντωνόπουλος. Ο σύγχρονος κόσμος, χώρος & χρόνος, μέσα από την εικαστική του ματιά

Η Γκαλερί Παπατζίκου της Βέροιας συμμετέχει  για δέκατη συνεχή χρονιά στην ART Aθήνα 2023, στο Ζάππειο. Την εκπροσωπούν τέσσερις καλλιτέχνες που πέρασαν από τη Γκαλερί. Ανάμεσά τους ο εικαστικός Άγγελος Αντωνόπουλος, Καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και Πρόεδρος του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

 Ο Άγγελος Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Αρκαδία το 1957 και σπούδασε στην ΑΣΚΤ της Αθήνας ζωγραφική με τους Δ. Μυταρά, Δ. Κοκκινίδη, Β. Δημητρέα και σκηνογραφία με τον Β. Βασιλειάδη.

Το έργο του το χαρακτηρίζει η σύλληψη και απεικόνιση του σύγχρονου κόσμου με τα αδιέξοδά του, που εγκλωβίζουν  τον άνθρωπο μέσα σε χώρους αρχιτεκτονικά ασφυκτικούς και απρόσωπους, χωρίς την ύπαρξη της  ζωογόνας φύσης.

Τα γλυπτά του, μικρού ή μεγάλου μεγέθους, είναι συνήθως κατασκευασμένα από μεταλλικό πλέγμα και γυψόγαζα. Παράλληλα όμως χρησιμοποιεί διάφορα τεχνικά και εκφραστικά μέσα (ζωγραφική, φωτογραφία, αντικείμενα, κ.α.) σε επιτοίχιες ή τρισδιάστατες συνθέσεις, με έμφαση στη σχέση τους με το χώρο.

Η επιμονή του στην έλλειψη χρώματος οδηγεί στην έντονη αντίθεση ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, αναδεικνύοντας τη φύση των έργων του.

Ατομικές εκθέσεις του έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει λάβει μέρος επίσης σε ομαδικές εκθέσεις στο εξωτερικό (Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

 ……………………

Συνέντευξη του Άγγελου Αντωνόπουλου στη Φαρέτρα, τον Μάρτιο του 2017:

Άγγελος Αντωνόπουλος. Μια άλλη εικαστική θέαση του ανθρώπου και του κόσμου

………………………….

 

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο