Ελλάδα Κοινωνία Τοπικά

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του – Έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. / Θρήνος και οργή στη Βέροια

Στη δημοσιότητα δόθηκε έγγραφο που προέρχεται από την Αστυνομία και αφορά το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική, καθώς η επιχείρηση δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία της.

Τότε διαπίστωσαν ότι δεν είχε γνωστοποιηθεί η λειτουργία του, με αποτέλεσμα οι Αρχές να ειδοποιήσουν τον δήμο Κασσάνδρας.

Όπως αναφέρει το έγγραφο, ο έλεγχος της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου και διαπιστώθηκε ότι το λούνα παρκ στερείται σχετικής γνωστοποίησης. Το έγγραφο αυτό έχει επικολληθεί στην επιχείρηση, ως συνοδευτικό με ένα έγγραφο του δήμου Κασσάνδρας.

Το έγγραφο της Αστυνομίας:

Θρήνος και οργή στη Βέροια

Βαρύ είναι το κλίμα στη Βέροια, όπου συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν σήμερα, για τελευταία φορά, τον 19χρονο που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική. Πλήθος κόσμου συνόδευσε τη σορό του 19χρονου από το σπίτι του μέχρι τον Ιερό Ναό Αναλήψεως Παπάγου, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα βάσει των πορισμάτων των πραγματογνωμόνων και του ιατροδικαστή, στη συνέχεια να ενημερωθεί ο εισαγγελέας και να οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο.

«Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι κάτι δεν πήγε καλά όσον αφορά την ασφαλή έδραση του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Δηλαδή αποκόλληση σημαίνει μη σταθερή στήριξη. Κάτι έγινε και έφυγε το κουβούκλιο», τόνισε, θυμίζοντας ένα αντίστοιχο συμβάν στον Αλμυρό, όπου είχε σκοτωθεί ένα 14χρονο κορίτσι.

Εξήγησε ότι για τέτοια παιχνίδια χρειάζονται πιστοποιητικά από μηχανολόγο ή άλλον επιστήμονα, ο οποίος ασχολείται με το αντικείμενο, υπεύθυνη δήλωση καλής λειτουργίας όλων των μηχανημάτων, ένα προς ένα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. «Διότι μετά το τραγικό συμβάν, αυτό το οποίο έγινε στον Αλμυρό, όπου η νομοθεσία είχε κάποια κενά, έχουν δημιουργηθεί προϋποθέσεις που πλησιάζουν την ασφαλή λειτουργία. Και εννοώ το εξής ότι, ενώ υπήρχε ο νόμος 44/42/16, ο οποίος ήταν το πλαίσιο της άσκησης ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, ακολούθως μετά το συγκεκριμένο συμβάν έγινε η μία υπουργική απόφαση του 2020, η οποία προβλέπει τον Κανονισμό Ασφάλειας και Ελέγχου του εξοπλισμού και ακολούθως και μία ΚΥΑ, που είναι ο καθορισμός της διαδικασίας για την ασφαλή λειτουργία. Όλο αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, εφόσον τηρείται, πλησιάζουμε πολύ στο να έχουμε ασφαλή παίγνια τέτοιου είδους», σημείωσε.

flashnews

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας