Γενικά

Νέο Προεδρείο του Δημ. Συμβουλίου και μέλη των Δημ. Επιτροπών

2014-09-07-reportaz-dimairesies7

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί οι Δημαιρεσίες

Η εκλογή προεδρείου, των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής,

καθώς και της επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βέροιας, έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο νέος Δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης, ανοίγοντας τις διαδικασίες, ευχήθηκε μια καλή και εποικοδομητική συνεργασία μακριά από αντιπαλότητες, όπως τόνισε, οι οποίες δεν ταιριάζουνε στο συμφέρον της πόλης.

2014-09-07-reportaz-dimairesies8Ο Τ. ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η πρώτη ψηφοφορία ανέδειξε την εκλογή του νέου Προεδρείου, με Πρόεδρο τον Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου, προτεινόμενο από την Πλειοψηφούσα παράταξη Βοριαζίδη(28 υπέρ, 11 λευκά και ένα άκυρο), Αντιπρόεδρο το Μιχάλη Σουμελίδη, προτεινόμενο από τη μείζονα μειοψηφία Καραπαναγιωτίδη (28 υπέρ και 12 λευκά) και γραμματέα τον Αθανάσιο Αποστολόπουλο, προτεινόμενο από του «Ενεργούς Πολίτες» του Ν. Μπέκη και τελικώς επικρατούντα, ύστερα από ψηφοφορία της ελάσσονος μειοψηφίας (31 υπέρ και 9 λευκά).

Η παράταξη Παπαγιάννη αρχικά πρότεινε για τη θέση του γραμματέα τη Σοφία Ελευθεριάδου, η παράταξη Μαρκούλη κανέναν, το ίδιο και ο Γιώργος Μελιόπουλος που δεν αυτοπροτάθηκε, μιας και όπως είπε, ο θεσμικός ρόλος των συγκεκριμένων αξιωμάτων είναι άνευ ουσίας.

Μετά την εγκατάσταση του νέου Προεδρείου ο Πρόεδρος του Σώματος Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου δήλωσε μεταξύ άλλων: «…Θα υπηρετήσουμε τη θητεία μας με στόχο να έχει ένα παραγωγικό έργο…», ενώ δανειζόμενος, όπως σημείωσε, ορολογία από την πολιτική γλώσσα της παράταξης των Ενεργών Πολιτών, συμπλήρωσε: «…και γιατί όχι, ίσως να πετύχει και κάποιες ανατροπές…». Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα κανονισμού λειτουργίας ο νέος Πρόεδρος κ. Χατζηαθανασίου είπε ότι θα συζητηθούν σε μια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα επακολουθήσει σύντομα.

2014-09-07-reportaz-dimairesiesΕΚΛΟΓΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

2014-09-07-reportaz-dimairesies6Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΠΕΚΗ
Το λόγο ακολούθως πήρε ο Νίκος Μπέκης ο οποίος, προ της έναρξης της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, κατέθεσε πρόταση επί της διαδικασίας, στο πνεύμα, όπως είπε, της αποτύπωσης του πλουραλισμού στο Δήμο, μετά τις πρόσφατες εκλογές που ανέδειξαν έξι παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την οποία εισηγήθηκε τη σύσταση των δύο επιτροπών με έναν αναλογικότερο, όσο γίνεται τρόπο.
«…Και πιο συγκεκριμένα, συνέχισε, οι έξι θέσεις που αναλογούν στους συνδυασμούς της μειοψηφίας να κατανεμηθούν ως εξής: Δύο στο Μείζονα συνδυασμό της Αντιπολίτευσης, και από μια στους υπόλοιπους τέσσερις συνδυασμούς της ελάσσονος Αντιπολίτευσης…», ήταν επακριβώς η πρόταση.

2014-09-07-reportaz-dimairesies2ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Πρόεδρος, προτεινόμενος απ’ την πλειοψηφία ο Στέλιος Ασλάνογλου και μέλη οι: Θεόφιλος Κορωνάς, Αριστομένης Λαζαρίδης, Αθανάσιος Σιδηρόπουλος , Θωμάς Αγγελίνας , Αθανάσιος Αποστολόπουλος, Βασίλης Παπαδόπουλος, Αντώνης Καγκελίδης και Γιώργος Μελιόπουλος.

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
Πρόεδρος ο Βασίλης Λυκοστράτης, προτεινόμενος απ΄την πλειοψηφία, και μέλη οι: Ιορδάνης Κιρατλίδης, Χριστίνα Γαϊτάνου, Διονύσης Κουλουριώτης, Λεωνίδας Ακριβόπουλος, Γιώργος Ορφανίδης, Δημήτρης Τραπεζανλής, Ηλίας Τσιφλίδης και Σωτήρης Στουγιάννος.

Κωστής Χαλάτσης

banner-article

Ροη ειδήσεων