Σχόλια

Ηγέτης δια της … «Ιονίας Οδού»;;;

Ηγέτης δια της … «Ιονίας Οδού»;;;

Ποιος να είναι άραγε ο τελικός … «προορισμός» των πρόσφατων πολιτικών ενεργειών του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, αφού εδώ και μέρες ξεκίνησε μια «διαδρομή» στρατηγικών – θα λέγαμε – κινήσεων, δείχνοντας με σαφήνεια μια διάθεση ανακούφισης μάλλον και όχι αφαίμαξης των πολιτών, όπως μας έχουν συνηθίσει οι Κυβερνήσεις του ΔΝΤ και της Τρόικας τα τελευταία χρόνια!

Κοντά στην εξαγγελία της μείωσης των αθηναϊκών εισιτηρίων των ΜΜΜ παντός τύπου, από Σεπτέμβρη (σημειωτέον λεωφορεία κι αστικά έχουν κι άλλες ελληνικές πόλεις), επισκέφθηκε προ δύο ημερών και εργοτάξιο (στην περιοχή της Πέρδικας των Ιωαννίνων) της …under construction «Ιονίας Οδού» που αναμένεται, σε ενάμισι χρόνο, να συνδέσει το Αντίρριο με τα Ιωάννινα.
Μάλιστα προέβη και στις ακόλουθες δηλώσεις, που έχουν έναν αέρα… κλασικού ηγετικού λόγου:
«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν. Δηλαδή, κάθε μέρα να εργαζόμαστε χωρίς πολλά λόγια και να πραγματοποιούμε έργα τα οποία μας ενώνουν, μας κάνουν πιο ισχυρούς, μας δίνουν μεγαλύτερο εισόδημα, μας δίνουν περισσότερες θέσεις εργασίας και τελικά, μας κάνουν μια χώρα η οποία θα βγει τελικά από την κρίση. Τα οδικά έργα μας ενώνουν, συνδέουν τις πόλεις μας, συνδέουν τους ανθρώπους μεταξύ τους και δημιουργούν ανάπτυξη…», είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

Ουκ ολίγα, παράλληλα, είναι και τα σενάρια διαδοχής, που κυοφορούνται, τον τελευταίο καιρό, του Βαγγέλη Βενιζέλου, τόσο από τον Μ. Χρυσοχοϊδη, όσο και από τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Για όσους θυμούνται, μια ανάλογη περιρρέουσα ατμόσφαιρα διαδοχολογίας με τους ίδιους πρωταγωνιστές, έλαβε χώρα και κατά την περίοδο αλλαγής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στη μετά Γ. Παπανδρέου εποχή…

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας