Σχόλια

Κακοήθεια των καιρών με… «μεταστάσεις»!

Κακοήθεια των καιρών με… «μεταστάσεις»!


Τρόικα και συνακολούθως Κυβέρνηση «φαγώθηκαν» να επιβάλλουν, με το έτσι… πρέπει τα «προκρούστια μέτρα» που θα φέρουν τα δημοσιονομικά χάλια του Κράτους στα… ίσια τους.

Και επειδή, εκτός των οικονομικών, υπάρχει και ένα υποκριτικό υπόβαθρο επιβαλλόμενης αξιοκρατίας ευρωπαϊκού τύπου, λογικοφανές και επόμενο, είναι να διέπονται από αυτό το πνεύμα και οι περιβόητες αξιολογήσεις εργαζομένων σε κάθε τομέα. Λογικοφανές, γιατί το ότι πολλοί δεν έκαναν τη δουλειά τους από …σωστά, έως και καθόλου δεν είναι ψέμα, ούτε επιχείρημα φιλοκυβερνητικού λόγου.

Αλλά και το γεγονός ότι στο χώρο της Υγείας, επί παραδείγματι, οι ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού και υλικών, εδώ και χρόνια αποτελεί τραγική πραγματικότητα, δε συνιστά αφορμή αντιπολιτευτικού λόγου, επίσης.
Το λογικό σε αντιδιαστολή με τα προηγούμενα θα ήταν να αξιολογηθεί ένα προσωπικό εργασίας σε πληρότητα παροχής υπηρεσιών – έστω και θεωρητικά – στο 100%.
Ωστόσο το Σωματείο Εργαζομένων του Θεαγενείου (Αντικαρκινικού) Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει, σήμερα, ότι: «…τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος για την αξιολόγηση τη στιγμή που οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας πλήττονται από υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση., τη στιγμή που από το νοσοκομείο λείπουν συνολικά 200 εργαζόμενοι (νοσηλευτές, γιατροί, διοικητικοί παραϊατρικό προσωπικό, τεχνικοί και λοιπό προσωπικό)…», αναφέρει μεταξύ άλλων ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Τύπου.

Μάλιστα το Σωματείο αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση θεωρεί εκ των προτέρων πως «το 15% του προσωπικού είναι κακοί υπάλληλοι και θα βαθμολογούνται κάτω από τη βάση κάθε χρόνο, τη στιγμή που το προσωπικό είναι ελλιπές και συχνά αναλαμβάνει αλλότρια καθήκοντα! Κακοήθεια των καιρών με… μεταστάσεις, σε κάθε πτυχή του δημόσιου και ιδιωτικού – κατ’ επέκταση – βίου. Περαστικά μας!

K.X.

banner-article

Ροη ειδήσεων