Βέροια Πολιτισμός

Το Θεατρικό Εργαστήρι της Μητρόπολης ανέβασε με επιτυχία την παράσταση “Άγιος Λουκάς Ιατρός”

Με ασφυκτικά γεμάτο το Χώρο Τεχνών της Βέροιας δόθηκε από το Θεατρικό Εργαστήρι της  Μητρόπολής η παράσταση «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΙΑΤΡΟΣ: Εργάτης στον αμπελώνα του Κυρίου».

Ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων είπε προλογίζοντας την παράσταση:

«Η εκδήλωση αυτήν τη φορά είναι καλλιτεχνική μέσα στις πολλές εκδηλώσεις των Παυλείων. Είναι αφιερωμένη σ’ έναν απ’ αυτούς που καλλιέργησαν τον αμπελώνα του Κυρίου, τον Λουκά τον ιατρό. Σενάριο της παράστασης η ζωή του Αγίου και Θαυματουργού, που έδρασε μέσα σε αντίξοες συνθήκες και μεγαλούργησε» […]

Η παράσταση, που ανέβηκε από το Θεατρικό Εργαστήρι της Μητρόπολης, ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης δουλειάς με πολλές πρόβες, και αντιμετωπίστηκε από τους θεατές με ενθουσιασμό.

Με σκηνοθεσία του μοναχού Γεράσιμου Μπεκέ, με βοηθό σκηνοθέτη τον μοναχό Κοσμά Καραγιάννη και μουσική επιλογή του μοναχού Αντώνιου Σισμανίδη, οι 28 ηθοποιοί της παράστασης με πρωταγωνιστή στο ρόλο του Λουκά τον Παναγιώτη Τζιβόπουλο, κινήθηκαν πάνω στη σκηνή με πειστικότητα, ερμηνεύοντας τους ρόλους τους.

Έπαιξαν οι:

Συρμούλα Τζήμα Τόπη, Ευθυμία Χατζηκυριακίδου, Σωτηρία Χαλδαιοπούλου, Γιώτα Μανέα, Δάφνη Ταβλαντά, Χρυσόστομος Κασαμάκης, Γιώργος Φρασαριώτης, Σωκράτης Μπούσκας, Γιάννης Σαββίδης, Αθανάσιος Τόπης, Θωμάς Ράντης, Αναστάσιος Στάμος, Μιχαήλ Λιάγγος, Ευγενία Τσιλιοπούλου, Παναγιώτης Παμπούκας, Γιώργος Τόπης, Αστέρης Τόπης, Γιώργος Ζέπης, Χρήστος Καρανάσιος, Ευάγγελος Γελαδάρης, Αλέξανδρος Περμαντόγιαϊ, Ανθή Γελαδάρη, Ειρήνη Λαμπροπούλου, Βασιλική Τσιλιοπούλου, Ιωάννης Δημόκας, Αθανάσιος Μπαμπανέλος και Γεώργιος Γιαννόπουλος.

Καλλιτεχνικοί φωτισμοί: Παναγιώτης Πελαλίδης, Ηχολήπτης: Γεώργιος Ανδρεόπουλος, Κατασκευή σκηνικού: Στυλιανός Μαδενλής, Μακιγιάζ: Θεοδώρα Δημητριάδου, Κομμώσεις: Χρήστος Καραντουλαμάς, Ενδυματολόγοι: Μαρία και Σωτηρία Χαλδαιοπούλου, Υποβολείο: Αθανάσιος Μπαμπανέλος και Χρυσόστομος Κασαμάκης.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων