Βέροια Πολιτισμός

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην Κέρκυρα

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας με 2 από τις χορευτικές του ομάδες συμμετείχε στο Folk Festival Corfu Greece. Η αποστολή μας διήρκησε 4 ημέρες,από την Τρίτη 7 Μαΐου έως την Παρασκευή 10 Μαϊου 2024.

Την 1η ημέρα επισκεφτήκαμε το χωριό Αυλιώτες στην Βόρεια Κέρκυρα όπου και συμμετείχαμε στο Folk Festival Corfu Greece παρουσιάζοντας χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας. Οι χορευτές μας απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων τόσο με τους χορούς που παρουσίασαν, όσο και με τις υπέροχες παραδοσιακές φορεσιές.
Η διαδρομή από το ξενοδοχείο έως το χώρο του Φεστιβάλ ήταν υπέροχη. Έτσι είχαμε την ευχαρίστηση να απολαύσουμε ένα καταπράσινο τοπίο.

Την 2η ημέρα είχαμε τη χαρά να ξεναγηθούμε στο Αχίλλειο όπου η ξεναγός, μας έκανε ένα υπέροχο ταξίδι στο χρόνο με τις περιγραφές της, να απολαύσουμε την υπέροχη θέα από το Κανόνι και να προσκυνήσουμε την Παναγία Βλαχέρνα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε ενδιαφέροντα πράγματα από την ξεναγό μας για το νησί της Κέρκυρας και για τον Πολιούχο του νησιού, τον Άγιο Σπυρίδωνα. Στη συνέχεια επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούμε και το βράδυ περιπλανηθήκαμε στα γραφικά καντούνια της Κέρκυρας.

Την 3η ημέρα επισκεφτηκαμε το εργοστάσιο κατασκευής προϊόντων από το τοπικό εσπεριδοειδές φρούτο Κουμκουάτ, το οποίο λειτουργεί στο νησί. Στη συνέχεια πήγαμε στην Παλαιοκαστρίτσα.
Εκεί,μερικά παιδιά έκαναν βόλτα με καραβάκι στις σπηλιές του Αγίου Νικολάου,της Ναυσικάς και του Ματιού του Θεού, τα υπόλοιπα παιδιά επισκέφτηκαν το Corfu Aquarium όπου είχαν την ευκαιρία να δουν την ενδιαφέρουσα συλλογή από τοπικά ψάρια, θαλάσσιους οργανισμούς και διεθνή γνωστά ερπετά. Μερικοί από τους εκδρομείς επισκέφτηκαν το Ποντικονήσι. Έπειτα κάναμε περιπάτους στην Παλιά πόλη και το βράδυ επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο όπου τα παιδιά μας συγχόρεψαν με παιδιά από έναν εκπολιτιστικό σύλλογο από την Αρμενία.

Η συνύπαρξη των χορευτών από τους δύο Συλλόγους ήταν εποικοδομητική, αφού οι μικροί χορευτές της κάθε χώρας δίδαξαν παραδοσιακούς χορούς του τόπου τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μάθουν οι μεν από τους δε και να περάσουν υπέροχα τη βραδιά.

Την 4η ημέρα ενώ επιστρέφαμε στη Βέροια, κάναμε μια στάση για φαγητό στο πανέμορφο Μέτσοβο.
Μια ακόμη αποστολή μας στέφθηκε με επιτυχία και γι’ αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι συνετέλεσαν σε αυτό.
Την ακούραστη δασκάλα μας κ. Ζωή Βεσυροπούλου που ήταν πανταχού παρούσα.
Τις μαμάδες και τις γιαγιάδες που συμμετείχαν στην εκδρομή.
Τους μικρούς μας χορευτές που ήταν άψογοι σε όλα.
Τις κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου που συμμετείχαν στην αποστολή.
Το πρακτορείο Ράλλης Travel για την ασφαλή κι ευχάριστη μετακίνηση.
Τέλος, ευχαριστούμε θερμά όλους τους γονείς για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν τόσα χρόνια.

Το Δ.Σ.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας