Αγροτικά Νάουσα

Α.Σ. Νάουσας “Μαρίνος Αντύπας”: Η εκδήλωση της ΝΔ στη Βέροια, προσπάθεια να “φωτίσει” την κατάμαυρη πολιτική της ΕΕ για τους βιοπαλαιστές αγρότες

Η προχθεσινή εκδήλωση που ανέλαβε με πρωτοβουλία της η Νομαρχιακή οργάνωση Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας με την συμμετοχή του Υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Αυγενάκη, τοπικών βουλευτών του Αντιπεριφερειάρχη και άλλων παραγόντων, ήταν άλλη μια προσπάθεια της κυβέρνησης να “φωτίσει” την κατάμαυρη πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ για τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους.
Το σάπιο όραμα της ΕΕ, όσο και να επιδιώκουν να το “φρεσκάρουν” στα μάτια των αγροτικών νοικοκυριών όλης της υπαίθρου της ΠΕ Ημαθίας δεν θα μπορέσουν να κρύψουν την “δυσοσμία” του.
Όσο και να προσπαθούν να  ξανασυστήσουν την Νέα ΚΑΠ στην συνείδηση των αγροτών και κτηνοτρόφων, θα είναι καταδικασμένη ως ένα ψεύτικο και απατηλό όραμα, αυτό των ” χρυσών κουταλιών” της δεκαετίας του ’80, που ποτέ δεν τα είδε κανένας αγρότης και κανένας κτηνοτρόφος.
 
Αντίθετα, είδε την απαξίωση και το κλείσιμο της ΕΒΖ, είδε να πουλά πάμφθηνα την παραγωγή του ενώ στο ράφι του σούπερ μάρκετ οι τιμές να είναι απαγορευτικές για αυτόν.
Είδε την την συγκέντρωση της παραγωγής σε μια χούφτα μεγάλων αγροτικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων. Κτηνοτρόφους να σφάζουν ή να ξεπουλούν “μπιτ παρά” τα κοπάδια τους.
Αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει καταστροφές από καιρικά φαινόμενα που θα έπρεπε να υπάρχει πρόληψη, ολοκληρωμένος σχεδιασμός με αντιπλημμυρικά έργα, σύγχρονα δίκτυα άρδευσης, στελέχωση των γεωτεχνικών και κτηνοτροφικών υπηρεσιών. Όχι εκ των υστέρων, αφού γίνει το κακό, “τρέξε να σωθείς με το 112”, ή περίμενε (όταν και αν) αποζημιωθείς!
 
Βέβαια, ούτε η ΝΔ, ούτε τα υπόλοιπα κόμματα δεν είναι άμοιροι ευθυνών! Οι ευρωβουλευτές τους, ψήφισαν  από το 2020 την αναθεώρηση της ΚΑΠ! ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Βελόπουλος, στήριξαν όλοι τους την στρατηγική της ΕΕ, για να προμηθεύονται οι βιομήχανοι και μεγαλέμποροι φθηνές πρώτες ύλες για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.
 
Όσο για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσαν στην εκδήλωση, μόνο ως “παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του” μπορούν να είναι!
Νοικοκύρεμα και εκσυχρονισμό ανέφεραν, ανακατανομή πόρων, απλοποίηση των οικολογικών σχημάτων, βελτίωση της ΚΑΠ προς όφελος των αγροτών!
Όμως έχουν γνώση οι φύλακες!
Είναι νωπές η μνήμες των περασμένων μηνών με τους μεγαλειώδης αγώνες των αγροτοκτηνοτρόφων  σε όλη την Ελλάδα, στο νομό μας (κόντρα στις υποδείξεις ορισμένων για συναντήσεις με υπουργούς και όχι κινητοποιήσεις).
 
Ακόμα και σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες υπήρξαν μαζικές κινητοποιήσεις που αμφισβητούσαν την ΚΑΠ.
Αναπτύχθηκε κύμα αλληλεγγύης από εργατόκοσμο και ευρύτερα λαϊκά στρώματα.
 
Μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα η συνάδελφοι παραγωγοί πως μόνο μέσα από συλλογικούς αγώνες, μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα μπορούμε να κερδίσουμε πράγματα, να διεκδικήσουμε το μέλλον μας. Ότι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα είναι αποτέλεσμα σκληρών  αγώνων και μαχών.
Κανένας υπουργός, καμιά κυβέρνηση, ούτε η ευρωπαϊκή ένωση πρόκειται να αλλάξει ρώτα, να στηρίξει τους βιοπαλαιστές αγρότες. Αντίθετα, μόνο χειρότερη θα γίνεται.
Για αυτό οι αγρότες οι κτηνοτρόφοι οι άνθρωποι της υπαίθρου να καταδικάσουν με την ψήφο τους στις επικείμενες ευρωεκλογές την πολιτική της ΕΕ της ΚΑΠ και των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομά της.
                                                                                                                                                
  11-5-2024
 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας