Κόσμος

Έγκλημα χωρίς τέλος – συνεχείς δολοφονικοί βομβαρδισμοί στη Ράφα / στις 35 χιλιάδες οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Τουλάχιστον 34.789 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 78.204 έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτώβρη, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Γάζας.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι 54 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 96 τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι έκλεισε το πέρασμα Καρέμ Αμπού Σαλέμ (Κερέμ Σαλόμ) για «λόγους ασφαλείας» και ότι θα ανοίξει ξανά μόλις το επιτρέψει η κατάσταση.

Το πέρασμα είναι ουσιαστικά η μοναδική δίοδος για την παράδοση βοήθειας στους Παλαιστίνιους και το κλείσιμό του θα σφίξει ακόμη περισσότερο της «θηλιά» της πείνας.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα θα είναι «καταστροφικές» για τη ροή της βοήθειας για πάνω από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένους Παλαιστίνιους που έχουν απεγνωσμένα ανάγκη ανθρωπιστικής υποστήριξης, δήλωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού.

Στο μεταξύ, με ολονύχτιους βομβαρδισμούς στη Ράφα, το τελευταίο καταφύγιο εκατομμυρίων εκτοπισμένων Παλαιστινίων, το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ συνεχίζει τα εγκλήματα κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Η κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας καταγράφεται λίγο μετά την απόρριψη από το Ισραήλ της πρότασης Αιγύπτου – Κατάρ για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

 

 

banner-article

Ροη ειδήσεων