Νάουσα

Την ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος της Νάουσας τίμησε η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ημαθίας

Την  της ηρωικής θυσίας των γυναικών και παιδιών της πόλης και ημέρα εορτασμού της Μητέρας τίμησε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία την ανιδιοτέλεια και τις θυσίες των ηρωικών αγωνιστών και των μητέρων συμμετέχοντας με κλιμάκιο στην κατάθεση στεφάνου στο Χώρο Θυσίας από τον π. Υπουργό Άγγελο Τόλκα.

Στη Νάουσα, το 1822, κατά τη διάρκεια της οθωμανικής εισβολής, οι μητέρες επέδειξαν εξαιρετική γενναιότητα θυσιάζοντας τον εαυτό τους και τα παιδιά τους στον ποταμό Αράπιτσα αντί να παραδοθούν στον εχθρό και μη θέλοντας να τα αφήσουν έρμαια στα χέρια των Οθωμανών όπου τους περίμενε σφαγή ή ατίμωση και εξισλαμισμός.

Αυτή η πράξη μητρικού ηρωισμού αντηχεί σε γενιές, συνδυάζοντας την ουσία της μητρότητας με το θάρρος να προστατεύεις τους απογόνους σου με οποιοδήποτε κόστος, κάνοντας την ημέρα μνήμης μια οδυνηρή υπενθύμιση της μητρικής αγάπης και θυσίας.

“Διαβάτη, στάσου με ευλάβεια στη μνήμη των νεκρών. Μέσα στο βάραθρο που ξανοίγεται μπροστά σου, βρήκαν ένδοξο και ηρωικό θάνατο οι γυναίκες και τα παιδιά της Νάουσας, για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Ελληνικού έθνους, στις 22 Απριλίου 1822”

Γραφείο τύπου

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας