Ελλάδα

Συγκρούστηκαν μηχανές τρένων στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου διαδραματίστηκε στη Λάρισα, όταν δύο μηχανές τρένων συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά, μέσα στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Σύμφωνα με τον ANT1 ο προαστιακός που θα ταξίδευε για Θεσσαλονίκη, ακινητοποιήθηκε λόγω βραχυκυκλώματος. Ο μηχανοδηγός με άλλη μηχανή πήγε να δέσει στα βαγόνια, όμως στο σημείο της διακλάδωσης η ακινητοποιήμενη μηχανή, που παραβίαζε το όριο απόστασης, βρήκε πλαγιομετωπικά στην δεύτερη μηχανή.

«Κατά την είσοδο της αμαξοστοιχίας του προαστιακού στην 6η γραμμή, μόλις στάθμευσε κόπηκαν τα καλώδια, πιθανόν λόγω βραχυκυκλώματος. Μετά ο μηχανοδηγός πήρε μία πετρελαιοκίνητη μηχανή από το μηχανοστάσιο για να την βάλει επικεφαλής για να φύγει το τρένο. Από λάθος υπολογισμό χτύπησαν ελαφρά οι μηχανές» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ο σταθμάρχης Λάρισας Γιώργος Ζήνδρος.

Μετά την σύγκρουση και αφού έγινε ο απαραίτητος έλεγχος στην πετρελαιοκίνητη μηχανή, χωρίς να διαπιστωθεί κάτι σοβαρό το τρένο εκτέλεσε κανονικά το δρομολόγιο. Σε εξέλιξη βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί πώς έγινε το ατύχημα και εάν προκύπτουν ευθύνες για τον μηχανοδηγό και τον κλειδούχο. 

banner-article

Ροη ειδήσεων