Θέατρο Πολιτισμός

ΚΘΒΕ: Πρεμιέρες – Παραστάσεις – Προσκλήσεις

ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε και στο Θέατρο Παλλάς, στην Αθήνα το εμβληματικό έργο των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα «Βίρα τις άγκυρες, σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Αστέριου Πελτέκη επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη.

Από την Παρασκευή 17 Μαϊου το κοινό θα έχει και πάλι την ευκαιρία να απολαύσει, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, την παράσταση που παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές τους περασμένους μήνες, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Περισσότερα
Υ Π Ν Ο Β Α Τ Ε Σ

Οι ΥΠΝΟΒΑΤΕΣ από την ομάδα «Εν Δυνάμει» σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου και καλλιτεχνική διεύθυνση Ελένης Δημοπούλου από 10 Μάιου 2024 για δέκα μόνο παραστάσεις στη Μονή Λαζαριστών στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός».  

Τι είναι ο ύπνος, τι είναι ο θάνατος και γιατί τους ονομάσαμε αδέρφια; Πόσο συχνά αναλογιζόμαστε τη διαρκή μας ακροβασία ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα αλλά και ανάμεσα στον θάνατο και τη ζωή; Πότε ανοίγουμε τα παράθυρά μας να αντικρίσουμε κατάματα τους φόβους αλλά και τις πιο βαθιές μας επιθυμίες; Μήπως είμαστε όλοι “υπνοβάτες”; Και, αν ναι, προς τα πού βαδίζουμε; Θα ξυπνήσουμε ποτέ;

Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στην ελληνική γλώσσα.

Περισσότερα
THE DOCTOR 
Από 15 έως και 26 Μαΐου 2024 | Βασιλικό Θέατρο

«Όπως και να μας βλέπουν,
δεν είμαστε αυτό που βλέπουν».

The Doctor, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, η παράσταση που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς, την φετινή σεζόν 2023-2024 στην Αθήνα, στο ΑΜΦΙ-ΘΕΑΤΡΟ, έρχεται στην Θεσσαλονίκη, στο Βασιλικό Θέατρο, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Στο πολυβραβευμένο θρίλερ ιδεών του Robert Icke, οι αντικρουόμενες οπτικές για τον εαυτό μας και τον κόσμο, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Έργο ευφυές και πολυπρισματικό, το «The Doctor» καταπιάνεται με ζητήματα ηθικής, ενεργοποιώντας τα αντανακλαστικά των θεατών απέναντι στα στερεότυπα και προκαλώντας τα όρια των δικών τους προκαταλήψεων. Το φύλο, η καταγωγή, η κοινωνική τάξη, αλλά και η θρησκεία ή η σεξουαλικότητα, με τους αυτοματισμούς και τις «ταμπέλες» που τα συνοδεύουν, λειτουργούν σαν έναυσμα για ένα επί σκηνής παιχνίδι πολλαπλών ρόλων και ταυτοτήτων που κόβει την ανάσα.

Περισσότερα
Τώρα και προσεχώς
ΡΩΜΑΙΟΣ+ΑΝΝΕΤΑΌταν η αγάπη κυριαρχεί….

Ο έρωτας είναι διαχρονικός, το μίσος, η ζήλεια. Και τελικά αυτό που μένει είναι η αγάπη!

ΠΗΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ

Μια τρελή… τρελή… τραγωδία για τη δύναμη της εικόνας, το «φαίνεσθαι» και το «είναι», τα παιχνίδια της φαντασίας, την αλήθεια και το ψέμα.

Υ Π Ν Ο Β Α Τ Ε Σ

Τι είναι ο ύπνος, τι είναι ο θάνατος και γιατί τους ονομάσαμε αδέρφια; Μήπως είμαστε όλοι “υπνοβάτες”; Θα ξυπνήσουμε ποτέ;
ΑΠΟ 10 ΜΑΙΟΥ

Σ’ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ
Αμφι- Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου
Η έντονη επιθυμία όλων των ανθρώπων του κόσμου για ελευθερία, ισότητα και ουσιαστική αποδοχή της διαφορετικότητας.
ΑΠΟ 11 ΜΑΙΟΥ

THE DOCTOR

Είναι προτιμότερη η διαχείριση από την ηγεσία; Πώς βλέπουμε μια γυναίκα που ασκεί εξουσία; Και … τι χρώμα έχει η θρησκευτική πίστη;
ΑΠΟ 15 ΜΑΙΟΥ

ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ
Μια θεαματική παράσταση με μνήμες, χιούμορ, σπιρτάδα, μουσική, χορό και ρυθμό που χαρίζει άφθονες στιγμές γέλιου αλλά και συγκίνησης στους θεατές.
ΑΠΟ 17 ΜΑΙΟΥ

ΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΕΙΠΑΝΕ-ΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΒΓΑΛΑΝΕ

Μαρίκα είναι η Παπαγκίκα, Μαρίκα είναι η Νίνου, για το έργο όμως Μαρίκα είναι κάθε λαϊκή τραγουδίστρια του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα.
ΑΠΟ 23 ΜΑΙΟΥ

Εισιτήρια online
Για τους αποδέκτες του newsletter μας
Κερδίστε προσκλήσεις για τις παραστάσεις:

«Ρωμαίος+Αννέτα» του Ζαν Ανούιγ, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

«Πήρε τη ζωή της στα χέρια της» του Βασίλη Κατσικονούρη, σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα, στο Φουαγιέ του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδοκινών Σπουδών.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα στο email τους.
Κάθε πρόσκληση είναι για δύο άτομα.
Δηλώστε Συμμετοχή
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας