ART Εικαστικά Πολιτισμός

Wilhem Von Kalisz. Γυναίκα, μνημειακή ζωγραφική και παρόν

Βέλγος ζωγράφος ο Wilhem Von Kalisz, που ζει στην Ολλανδία, μπορεί να κινείται με θαυμαστή καλλιτεχνική ευελιξία από το παρελθόν στο παρόν.

Ενώ οι καταθέσεις του αγγίζουν όταν θέλει το παρόν με θαυμαστή ευκρίνεια στη γραμμή, σε σημείο που να θυμίζει φωτογραφία ή καλλιτεχνικό κόμικ, όταν θέλει να επιστρέψει στο παρελθόν, και το κάνει συχνά, οι φιγούρες του λες και ξέφυγαν από το παρελθόν της Αναγέννησης ή του Μπαρόκ.

Αγαπημένο του θέμα η γυναίκα. Αυτή που διασχίζει το χρόνο και ταξιδεύει αινιγματική από το παρελθόν στο παρόν, για να δημιουργήσει το μονοπάτι για το μέλλον.

Τα χρώματά του, ανάλογα με την επιλογή της εποχής στην οποία τοποθετεί τα πρόσωπά του κυμαίνονται από τα ρεμβώδη θαμπά και νοσταλγικά του παρελθόντος μέχρι τα έντονα και ξεκάθαρα του παρόντος, καθρεφτίζοντας κάθε φορά την εποχή.

Η γυναίκα δέσμια της ομορφιάς και του ρόλου που της έχουν επιβάλει παλιά, η γυναίκα του τώρα με ενεργό ρόλο στην κοινωνία του σήμερα.

Το  έργο του Kalisz δεν είναι γνωστό μόνο στις Κάτω Χώρες, αλλά έχει εκθέσει στη Νότια Κορέα, το Κονγκό, την Πορτογαλία, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Κίνα και το Πακιστάν.

…………………

Εικόνες από  artmajeur

………………….

…………………………

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας