Απόψεις Κόσμος Πολιτική

“Η σωστή πλευρά της Ιστορίας”

Τα πράγματα, όμως, έχουν φτάσει στο σημείο μηδέν. Και δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τη σωτηρία του λαού της Παλαιστίνης παρά μόνο ο δρόμος που δείχνουν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο, δηλαδή ξεσηκωμός των λαών

Εδώ και οκτώ μήνες το Ισραήλ έχει βάψει στο αίμα τον παλαιστινιακό λαό, σκοτώνοντας αμάχους και μικρά παιδιά, ισοπεδώνοντας κατοικημένες περιοχές. Στα μέσα του περασμένου Απριλίου τα στοιχεία έλεγαν ότι τουλάχιστον 33.899 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 76.664 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης τον Οκτώβριο του 2023.

Η ελληνική κυβέρνηση και το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- κρύφτηκε πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια της Χαμάς και τάχθηκε υπέρ της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ. Ο πρωθυπουργός της χώρας για άλλη μια φορά διακήρυξε ότι τοποθετήθηκε με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Το ίδιο πάνω-κάτω έγινε και σε όλο τον λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο από κυβερνήσεις και πολιτικά συστήματα.

Ευτυχώς που οι λαοί, μάλλον, κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση. Φάνηκε στη χώρα μας σε κάθε είδους κινητοποιήσεις και ιδιαίτερα στις κινητοποιήσεις της νεολαίας κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ. Τώρα πια είναι ξεκάθαρο ότι το ίδιο πνεύμα επικρατεί και στον υπόλοιπο κόσμο, κυρίως δε στις ισχυρότερες χώρες του πλανήτη.

Οι κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ -παρά την καταστολή- δεν λένε να κοπάσουν. Αντίθετα, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, πυροδοτούν τον ξεσηκωμό εναντίον του Ισραήλ και υπέρ των Παλαιστινίων στον υπόλοιπο κόσμο, όπως στον Καναδά και ειδικότερα στην Ευρώπη. Στα Πανεπιστήμια της Γαλλίας και της Βρετανίας οι φοιτητές ξεσηκώνονται ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους στις ΗΠΑ. Το ίδιο συμβαίνει σε Βέλγιο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ελβετία και αλλού…

Είναι φανερό πως όσο συνεχίζεται η επιχείρηση των Ισραηλινών, η οποία πλέον έχει πάρει τα χαρακτηριστικά της γενοκτονίας των Παλαιστινίων, τόσο θα κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο για το κυριότερο και ιερότερο δικαίωμα ενός λαού, να έχει δική του πατρίδα. Μακάρι να μη συνέβαινε το πρώτο, για να μη συμβεί το δεύτερο.

Τα πράγματα, όμως, έχουν φτάσει στο σημείο μηδέν. Και δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τη σωτηρία του λαού της Παλαιστίνης παρά μόνο ο δρόμος που δείχνουν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο, δηλαδή ξεσηκωμός των λαών.

Αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας. Αυτό είναι το δίκαιο. Οτιδήποτε άλλο είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας…

 efsyn.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων