Στο πανσυνταξιουχικό – πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Ημαθίας
Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Ημαθίας συμμετείχαμε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026 στο πανσυνταξιουχικό – πανελλαδικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Πλήθος συνταξιούχων απ’ την ηπειρωτική και νησιωτική χώρα κατέκλεισε την Πλατεία Συντάγματος. Οι συνταξιούχοι με το δυναμικό τους παρόν απαίτησαν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων Ηλίας Ηλιόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Χρήστος Κολοβός, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων Επικουρικών Ταμείων Τέλης Κάντας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων Ο.Σ.Ε. Σωτήρης Ραυτόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων Ν.Α.Τ. Δημήτρης Ζαφειρούδης, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας των συνταξιούχων ΕΛ.ΤΑ., η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δικηγόρων Πολυτίμη Αγιοστρατίτη και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Δήμος Κουμπούρης.

Κοινή συνισταμένη όλων των ομιλητών ήταν η απαίτηση για αύξηση των συντάξεων, επαναφορά 13ης – 14ης σύνταξης, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, δωρεάν δημόσια υγεία – πρόνοια, καταβολή των παρακρατηθέντων αναδρομικών σε όλους, κοινωνικό τουρισμό σε όλους, προσλήψεις προσωπικού στον Ε.Φ.Κ.Α., προσλήψεις προσωπικού γιατρών – νοσηλευτών στα νοσοκομεία.
Ακολούθησε πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου όπου η αντιπροσωπεία των Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών συναντήθηκε με τον Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Κοντογιώργη και κατέθεσε το υπόμνημα των αιτημάτων. Έγινε αναλυτική παρουσίαση των αιτημάτων και των επιχειρημάτων που ανέπτυξαν οι εκπρόσωποι των Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών. Ο Υπουργός είπε ότι θα γίνει διαβούλευση με τους συναρμόδιους Υπουργούς και θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να δοθούν απαντήσεις.

Μετά την έξοδο της αντιπροσωπείας από το Μέγαρο Μαξίμου έγινε ενημέρωση των συγκεντρωμένων από τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών που ξεκαθάρισε ότι οι συνταξιούχοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν και σε πανελλαδικό και σε τοπικό επίπεδο γιατί μόνο οι οργανωμένοι και μαζικοί αγώνες μπορούν να επιβάλλουν επίλυση των αιτημάτων.
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
ΣΟΦΡΟΝΩΦ- ΤΑΜΠΑΚΗ ΚΑΒΑΡΓΥΡΗ ΕΥΘΥΜΙΑ
ΙΩΑΝΝΑ
–














































































































