Κοινωνία Κόσμος

1.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού: «Κράτος γενοκτόνος το Ισραήλ – Ανεπιθύμητοι στο Λιμάνι»

Πάνω από 1.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού, ενόψει της αναμέτρησης της ομάδας τους με την Ισραηλινή Χάποελ Τελ Αβίβ για την Euroleague στο ΣΕΦ, εκφράζουν με κείμενο τους, την καταδίκη τους απέναντι στη βαρβαρότητα μιας αδιάκοπης Γενοκτονίας κι ενός απάνθρωπου απαρτχάιντ, όπως αυτά που πραγματοποιούνται στην Παλαιστίνη από το κράτος του Ισραήλ.

Οι Φίλαθλοι του Ολυμπιακού, τονίζουν ότι ο «Θρύλος» αγαπήθηκε και γιγαντώθηκε στις γειτονιές του μόχθου, του πόνου, της αλληλεγγύης και του αγώνα για επιβίωση.

Παράλληλα καλούν τον λαό  της ομάδας – του λιμανιού, της εργατιάς, της προσφυγιάς, της υπερηφάνειας – να κάνει σαφές την ημέρα του αγώνα, ότι «οι εκπρόσωποι της γενοκτονίας και του εκτοπισμού, στο γήπεδό μας είναι ανεπιθύμητοι!».

Το κείμενο που μέχρι στιγμής έχει υπογραφεί από 1.077 φιλάθλους του Ολυμπιακού παραμένει ανοικτό για υπογραφές στη διεύθυνση oly4palestine@gmail.com

Ακολουθεί το κείμενο των Φιλάθλων του Ολυμπιακού: 

«Από οποιαδήποτε ανθρώπινη οπτική, είναι αδιανόητο ότι την ώρα που (παρά τις σαθρές εγγυήσεις εκεχειρίας) εκατομμύρια Παλαιστίνιοι -γυναίκες και παιδιά- συνεχίζουν να δολοφονούνται σε κοινή θέα, να στερούνται την πρόσβαση σε τροφή, υγεία, στέγη και είδη πρώτης ανάγκης, οι ισραηλινές ομάδες περιδιαβαίνουν προκλητικά ανά την Ευρώπη, με τις ευλογίες των συνένοχων κυβερνήσεων, αλλά και των Euroleague, UEFA, FIBA κοκ» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, σε κείμενο φιλάθλων του Ολυμπιακού που διακινείται στο διαδίκτυο ενόψει του αγώνα μπάσκετ των «ερυθρολεύκων» για την Euroleague με τη Χάποελ Τελ Αβίβ την Παρασκευή στο ΣΕΦ. Το κείμενο έχει ήδη συγκεντρώσει εκατοντάδες υπογραφές φίλων του Ολυμπιακού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Αρνούμαστε να στρέψουμε το βλέμμα μακριά από τη βαρβαρότητα μιας αδιάκοπης Γενοκτονίας κι ενός απάνθρωπου απαρτχάιντ, όπως αυτά που πραγματοποιούνται στην Παλαιστίνη από το κράτος του Ισραήλ», αναφέρουν και στρέφονται ενάντια στις διοργανώτριες Αρχές, τονίζοντας πως η υποκρισία τους «με τους κατά καιρούς αποκλεισμούς άλλων χωρών από διεθνείς αθλητικές οργανώσεις (Σερβία, Ρωσία κ.α.), πάει χέρι – χέρι με το εκάστοτε αφήγημα των ισχυρών αυτού του κόσμου. Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη ότι η διοίκηση της Euroleague θα έθετε ποτέ ζήτημα αποκλεισμού των ομάδων του κράτους μιας βεβαιωμένης γενοκτονίας, μπροστά στα κέρδη των μεγαλοεπενδυτών της. Αντιθέτως, φαίνεται να επεξεργάζεται την επαναφορά των εντός έδρας αγώνων τους στο Ισραήλ, την ίδια στιγμή που λίγο παραδίπλα η παράνομη κατοχή και το μακελειό θα συνεχίζονται».

Καταλήγοντας σημειώνουν ότι «ο Ολυμπιακός γεννήθηκε, αγαπήθηκε και γιγαντώθηκε στις γειτονιές του μόχθου και του πόνου. Στις γειτονιές της αλληλεγγύης και του αγώνα για επιβίωση” και καλούν “τον λαό του Θρύλου μας – του λιμανιού, της εργατιάς, της προσφυγιάς, της υπερηφάνειας – να κάνει σαφές την ημέρα του αγώνα, ότι οι εκπρόσωποι της γενοκτονίας και του εκτοπισμού, στο γήπεδό μας είναι ανεπιθύμητοι!», ενώ δηλώνουν πώς «οι ομάδες-εκπρόσωποι του κράτους του Ισραήλ όχι μόνο ευπρόσδεκτες δεν είναι στο γήπεδό μας, αλλά απαιτούμε και τον άμεσο αποκλεισμό τους από κάθε διεθνή αθλητική διοργάνωση, όσο συνεχίζονται η γενοκτονία και ο εκτοπισμός στη Γάζα».

*Το κείμενο παραμένει ανοιχτό σε υπογραφές, στη διεύθυνση oly4palestine@gmail.com

Όλα τα ονόματα ΕΔΩ

banner-article

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ