Βέροια Εκδηλώσεις Εργασιακά

Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Κάλεσμα στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας – Δ.Ε.Θ. 2025 / Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας καλεί εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Ο περιορισμός των εργασιακών δικαιωμάτων, η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, η ακρίβεια, η στεγαστική κρίση και η κατεδάφιση των δικαιωμάτων της μισθωτής εργασίας, επιβάλλουν τη συλλογική διεκδίκηση για ένα καλύτερο αύριο.

Διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

  • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, κατώτατος μισθός και ημερομίσθιο μέσα από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  • Αύξηση μισθών μέσα από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε κλάδους και επαγγέλματα, αναγνώριση συνολικής προϋπηρεσίας.
  • Καθολικότητα στην επέκταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και επαναφορά του χρόνου και του θεσμικού περιεχομένου της μετενέργειας.
  • Αυστηροποίηση των ελέγχων της αδήλωτης εργασίας, της ψευδούς απασχόλησης και των (υπ)εργολάβων.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις και τα χαρακτηριστικά των επαγγελμάτων.
  • Μέτρα προστασίας της μητρότητας και της οικογένειας, μέτρα αντιμετώπισης της σεξουαλικής, ηθικής βίας και παρενόχλησης.
  • Δημόσιο και καθολικό ισχυρό σύστημα υγείας και πρόσβαση όλων, σε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Προστασία των κατοίκων των μειονεκτικών περιοχών της ηπειρωτικής και νησιωτικής περιφέρειας.
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας