Βέροια Εκδηλώσεις Πολιτισμός

Έκθεση Φωτογραφίας: “Αρσενίου μνήμη… 50 χρόνια από την κοίμησή του” – Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκήτη Βέροιας / εγκαίνια, Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Την Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο “Αρσενίου μνήμη… 50 χρόνια από την κοίμησή του”, θα εγκαινιάσει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 11:30 π.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κύριος Παντελεήμων.
Η Έκθεση θα φιλοξενηθεί στον Ιερό Χώρο της Μονής Τιμίου Προδρόμου Σκήτη Βέροιας μετά και την ευλογία του Ηγούμενου Γέροντα Πορφύριου.
Την επιμέλεια της, έχουν ο Στέργιος Ζυγουλιάνος – Συλλέκτης Φωτογραφιών και η Γιάννα Πιλιτσίδου – Δημόσιες Σχέσεις, Διοργάνωση Εκδηλώσεων.
.
Ο Αρσένιος Μοναχός Μπογαλής ή Μπογιαλής Προδρομίτης γεννήθηκε το 1889 στο Κλίμα Δωρίδος, εγκαθίσταται στο μοναστήρι του Τιμίου Προσδρόμου τον Σεπτεμβρίο του 1927, ερχόμενος από το Άγιο Όρος του Άθωνα. Εκοιμήθη τον Ιούνιο του 1974, στο Γηροκομείο Βέροιας, στο οποίο βρισκόταν από το 1965.

Στα χρόνια του. ο Αρσένιος, μάθαινε στα παιδιά που τότε παραθέριζαν στο Μοναστήρι γράμματα και μάλιστα τα αρχαία εκκλησιαστικάαπό τα ιερά βιβλία της Εκκλησίας.
Σημαντική πολύ η βοήθεια της Μονής και του ίδιου την περίοδο της κατοχής, καθώς και η καταγραφή της ιστορίας της

Το ότι ακόμη και τώρα τον μνημονεύουν δείχνει το πόσο χαρισματικός άνθρωπος υπήρξε.

Αιωνία Του η μνήμη

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας