Εργασιακά Τοπικά

ΣΕΠΕ Ημαθίας: Δια ζώσης εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Μαζική ΑΠΟΧΗ από τις ηλεκτρονικές

Εδώ και τώρα δια ζώσης εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Μαζική ΑΠΟΧΗ από τις ηλεκτρονικές εκλογές!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΔ 1/2003, ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ

Ανακοινώθηκε στις 2/10 από την κυβέρνηση σε ειδικό ΦΕΚ, το πλαίσιο διεξαγωγής των φετινών εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαίδευση με αποκλειστικά ηλεκτρονικές εκλογές.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μένοντας στην ίδια πεπατημένη, επικαλούμενο ακόμα την εποχή του covid με την καραντίνα, το υπουργείο επέλεξε για ακόμα μια φορά να αγνοήσει την από καιρό εκφρασμένη θέληση των συναδέλφων και των ομοσπονδιών του κλάδου για δια ζώσης εκλογική διαδικασία, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να εκφραστεί η γνήσια θέληση του κλάδου απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο της εκπαίδευσης, και να αποτυπωθούν και οι διεκδικήσεις που θα πρέπει οι αιρετοί να βάζουν στα συμβούλια για λογαριασμό του κλάδου. Το ΥΠΑΙΘΑ επιλέγει μέσα από μια εντελώς έωλη και απαξιωμένη διαδικασία να φιμώσει τον κλάδο. Να παρέμβει αυταρχικά στον τρόπο που οι εκπαιδευτικοί θα επιλέγουν τους εκπροσώπους τους. Φαίνεται δεν πήραν το μήνυμα από τη μαζική αποχή των συναδέλφων από τη μορφή αυτή των εκλογών στις προηγούμενες δύο διαδικασίες. Ο Υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης συνεχίζει στον δρόμο της απαξίωσης των σωματείων και των εκπαιδευτικών, ακριβώς όπως η προκάτοχός του κ. Κεραμέως.

Μπορεί να βολεύει το υπουργείο και την κυβέρνηση η κατάσταση παρακμής στην οποία έχουν περιέλθει τα υπηρεσιακά συμβούλια τα τελευταία χρόνια, όπου μέσα σε αυτά ουσιαστικά αλωνίζει χωρίς αντίλογο η διοίκηση και η κυβερνητική πολιτική εις βάρος των δικαιωμάτων μας, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Απαιτούμε να αποσυρθεί η απόφαση του ΥΠΑΙΘΑ για ηλεκτρονικές κάλπες στις επερχόμενες εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια και να οριστούν ζωντανές διαδικασίες που να υπηρετούν πραγματικά το να εκφραστεί γνήσια η θέληση του κλάδου και να υπάρχει πραγματικό βήμα για τους εκπαιδευτικούς μέσα στα συμβούλια.

Τα σωματεία μας δεν πρόκειται να συναινέσουν στην κυβερνητική πολιτική ούτε να διευκολύνουν την παραπέρα απαξίωση των υπηρεσιακών συμβουλίων μέσα από μια εκλογική διαδικασία διάτρητη και πλήρως ενταγμένη στα μέτρα του ΥΠΑΙΘΑ.

Δύο χρόνια πριν το εκπαιδευτικό κίνημα ακύρωσε στην πράξη τις ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών με μαζική αποχή του 85% των συναδέλφων! Δεν αναγνώρισε και δε νομιμοποίησε καμία εκλογή από μια τέτοια διάτρητη διαδικασία.

Κάθε απόπειρα, όπως τον Οκτώβριο του 2022, μιας  πλειοψηφίας  του Δ.Σ. της  ΔΟΕ συμμετοχής στις ηλεκτρονικές  εκλογές, κόντρα στην  ομόθυμη απόφαση του κλάδου του 2020, αποτελεί αρνητική εξέλιξη και δεν πρέπει να περάσει! Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να καταγγείλει τη στάση του υπουργείου και να αποφασίσει αποχή από τις ηλεκτρονικές κάλπες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το 2020 και το 2022 διαπιστώσαμε μαζικά ότι συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές σημαίνει:
  • Νομιμοποίηση και εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη.
  • Αποδόμηση και διάλυση των σωματείων με όχημα τις ηλεκτρονικές διαδικασίες.
  • Υπονόμευση της ανεξαρτησίας και δημοκρατίας στην εκπαίδευση και το συνδικαλιστικό κίνημα.
  • Άνοιγμα του δρόμου σε νοθείες και εκβιασμούς, καθώς αφαιρεί κάθε δυνατότητα όχι μόνο στα σωματεία αλλά και στις εφορευτικές επιτροπές να έχουν καταλόγους ψηφισάντων!
Ο ΣΕΠΕ Ημαθίας:
  • Καταγγέλλει κάθε προσπάθεια επανάληψης της διαδικασίας του 2022 από κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ.
  • Απαιτεί αποκλειστικά δια ζώσης εκλογική διαδικασία.
  • Ακυρώνει τα κυβερνητικά σχέδια στην πράξη με αποχή από κάθε διαδικασία.
Στην ηλεκτρονική παρωδία
  • Δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτιο, δεν υποβάλουμε υποψηφιότητα.
  • Δεν μπαίνουμε – δεν «κλικάρουμε» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και στα μηνύματα που αφορούν τις ηλεκτρονικές εκλογές.
  • Δε συμμετέχουμε ως εφορευτική επιτροπή και μάλιστα εκτός μέρας και ωραρίου εργασίας!
  • Δε γινόμαστε θύματα των κυβερνητικών σχεδίων, θύματα της πολιτικής Κεραμέως και του συνεχιστή Πιερρακάκη.
  • Οι αιρετοί του Κλάδου μας εκλέγονται διά ζώσης και όχι σε εκλογές παρωδία.
Εδώ και τώρα δια ζώσης εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια!

ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ!

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                      ΚΟΚΟΖΙΔΟΥ ΑΝΝΑ

banner-article

Ροη ειδήσεων