Ειδήσεις με Διάρκεια Εκδηλώσεις Νάουσα Πολιτισμός

OinArt – Εικαστικά Εργαστήρια στους αμπελώνες της Νάουσας / το πρόγραμμα

Ο Σύλλογος για την Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών πραγματοποιεί τη δράση “OinArt – Εικαστικά Εργαστήρια στους αμπελώνες”. Τα βιωματικά εικαστικά εργαστήρια στόχο έχουν να εγείρουν την δημιουργικότητα επισκεπτών και κατοίκων της πόλης στα πλαίσια δημιουργικού τουρισμού.
Οι συμμετέχοντες σε 3-4 ώρες με την καθοδήγηση των εισηγητών θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να εκθέσουν ένα πρωτόλειο έργο τους.

Πρόγραμμα OinArt – Εικαστικά Εργαστήρια στους αμπελώνες

Κυριακή 13/10 | 11:00 – 14:00 | Κτήμα Κυρ – Γιάννη | Έναρξη εργαστηρίων

– Εργαστήριο Κοσμήματος
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν με σύρμα κοσμήματα όπως δαχτυλίδια, σκουλαρίκια ή μενταγιόν.
Εισηγήτρια: Μαρία Σβήγκα

– Εργαστήριο Χαρακτικής
Οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στον κόσμο της χαρακτικής μέσα από μια μικρή ιστορική αναδρομή και θα γνωρίσουν τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται. Τέλος θα πραγματοποιήσουν χάραξη και τύπωμα ενός έργου τους.
Εισηγήτρια: Αθηνά Παπαγιαννούλη– Εργαστήριο Κατασκευής Ξύλινης Μαρινονέτας
Πάρτε μαζί σας μόνον την έμπνευση σας και ελάτε για να χτίσουμε μαζί τον χαρακτήρα της μαριονέτας σας. Βήμα βήμα με οδηγό τα αμπέλια και το κρασί ή κάποιο όνειρο σας ή ακόμη και αυτό που υπάρχει βαθιά χωνιασμένο μέσα σας θα κατασκευάσει ο καθένας τη δική του μαριονέτα Jumping Jack.
Εισηγήτρια: Σοφία Κρυσταλλούδη

Σάββατο 19/10 | 17:00 – 20:00 | Οινοποιείο Δαλαμάρα

– Εργαστήριο Ζωγραφικής
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της ζωγραφικής σύνθεσης και δημιουργίας μέσα σε ένα οινοποιείο, ανεξάρτητα από το επίπεδο και την εμπειρία τους.
Εισηγητής: Αλέξανδρος Τσάκωνας

Σάββατο 19/10 | 17:00 – 20:00 | Οινοποιείο Κόκκινου

– Εργαστήριο Φωτογραφίας
Με φωτογραφική μηχανή ή με το κινητό τους τηλέφωνο οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στις βασικές αρχές της φωτογραφικής τέχνης όπως την αναγνώριση των φωτοσκιάσεων και τεχνικών καδραρίσματος. Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί φωτογραφικό παιχνίδι στο οινοποιείο όπου οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εφαρμόσουν στην πράξη τις αρχές και τις τεχνικές που διδάχθηκαν. Τέλος θα έχουν την δυνατότητα να εκτυπώσουν μια φωτογραφία τους ως ενθύμιο της δημιουργικής εμπειρίας.
Εισηγητής: Χρήστος Μητσιάνης

Κυριακή 20/10 | 11:00 – 14:00 | Οινοποιείο Φουντή

– Εργαστήριο Ξυλογλυπτικής
Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να κάνει μία πρώτη γνωριμία με την τέχνη της ξυλογλυπτικής και να δημιουργήσει ένα μικρό έργο τέχνης με θεματολογία την άμπελο, το οποίο θα το κρατήσει ως αναμνηστικό. Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετέχουν άνδρες, γυναίκες ακόμη και παιδιά άνω των 12 ετών.
Εισηγητής: Γιώργος Αβραμίδης

Η είσοδος στα εργαστήρια είναι ελεύθερη με τήρηση σειράς προτεραιότητας.
Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση σας στα οινοποιεία ώστε να υλοποιηθούν τα εργαστήρια με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Διοργάνωση: Σύλλογος για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών Νάουσας
Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Η. Π. Νάουσας.

Μπορείτε να ενισχύσετε τις δράσεις του Συλλόγου πραγματοποιώντας εγγραφή μέλους κατά τη διάρκεια των εικαστικών εργαστηρίων στους αμπελώνες.

Με εκτίμηση,

Χρήστος Κ. Μητσιάνης

Πρόεδρος Δ.Σ
Σύλλογος για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών Νάουσας
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας