Ελλάδα Κοινωνία

Κυψέλη: Άγνωστος αποκεφάλισε γατάκι, αφήνοντας απειλητικό μήνυμα

«Το σώμα του γατιού βρέθηκε αποκεφαλισμένο, σε μια πράξη βίας που είναι αδύνατο να περιγραφεί με λόγια», αναφέρει στην ανάρτησή της η εθελόντρια που το βρήκε νεκρό

Ακόμα ένα περιστατικό θανάτωσης ζώου σημειώθηκε – αυτή τη φορά – στην Κυψέλη, όπου άγνωστος δράστης προέβη σε βάναυση δολοφονία ενός μικρού γατιού, αφήνοντας παράλληλα ένα απειλητικό σημείωμα που προειδοποιεί για περαιτέρω θανάτους. Το περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και ευρύτερες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με ανάρτηση μιας εθελόντριας από την ομάδα «Alma Libre», η οποία δραστηριοποιείται στη διάσωση ζώων, η νεκρή γάτα βρέθηκε αποκεφαλισμένη στην οδό Σπετσών στην Κυψέλη. Πάνω από το άψυχο σώμα του ζώου, ο δράστης άφησε ένα σημείωμα, κατασκευασμένο με γράμματα από εφημερίδες, το οποίο ανέφερε ξεκάθαρα την πρόθεσή του να σκοτώσει κι άλλα ζώα αν συνεχιστεί η παροχή τροφής στις γάτες της περιοχής.

Το μήνυμα, το οποίο έγραφε «Αν συνεχίσεις το τάισμα θα σκοτώσω κι άλλα», συνοδευόμενο από την βιαιότητα του εγκλήματος, έχει τρομοκρατήσει τους κατοίκους, οι οποίοι πλέον ανησυχούν για την ασφάλεια των ζώων, αλλά και για την παρουσία ενός τόσο αδίστακτου ατόμου στην κοινότητά τους. Η εθελόντρια Elen Konte, μέσω της ανάρτησής της, απευθύνει έκκληση για επαγρύπνηση και συνεργασία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δράση ενάντια σε τέτοιες βάρβαρες συμπεριφορές.

«Το σώμα του γατιού βρέθηκε αποκεφαλισμένο, σε μια πράξη βίας που είναι αδύνατο να περιγραφεί με λόγια», αναφέρει στην ανάρτησή της η εθελόντρια. Παράλληλα, καλεί τους πολίτες να μην παραμείνουν αδιάφοροι και να κινητοποιηθούν για να αποτρέψουν την περαιτέρω βία ενάντια στα ζώα. «Η σιωπή είναι συνενοχή», τονίζει χαρακτηριστικά, αναδεικνύοντας τη σημασία της συμμετοχής των πολιτών στην αποκάλυψη τέτοιων εγκληματικών πράξεων.

Ήδη οι αρμόδιες αρχές έχουν ενημερωθεί και έχουν κινηθεί όλες οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες. Η αστυνομία έχει αναλάβει τη διερεύνηση του περιστατικού, με στόχο την ταυτοποίηση και σύλληψη του δράστη. Η ομάδα «Alma Libre», καθώς και άλλες φιλοζωικές οργανώσεις, καλούν οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το συμβάν να επικοινωνήσει με τις αρχές, συμβάλλοντας έτσι στον εντοπισμό του υπευθύνου.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας