Ελλάδα Κοινωνία

Έγινε διαδικτυακό κάλεσμα για τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα / απίστευτες αποκαλύψεις

 Σοκαρισμένο παραμένει το πανελλήνιο από τη βίαιη επίθεση εναντίον 14χρονης στη Γλυφάδα από άλλες μαθήτριες.

Την αγριότητα του ξυλοδαρμού καταδεικνύουν και τα βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Δικηγόρος 14χρονης: Είναι η δεύτερη επίθεση που έχει δεχθεί

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, Μανώλης Γερακιός, ανέφερε ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ξυλοκοπήθηκε η ανήλικη είναι επειδή είναι καλή μαθήτρια, απουσιολόγος, αλλά και ευπαρουσίαστη.

«Το σχολείο έχει ξεκινήσει να κάνει ενέργειες, πρέπει να ομολογήσω ότι ενέσκηψαν πάνω στο θέμα, και το υπουργείο Παιδείας αλλά και η Αστυνομία το είδε το θέμα ζεστά και με κατανόηση», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, η πρώτη επίθεση υποβαθμίστηκε. «Υπήρξε η απόφαση να μην ριχτεί λάδι στη φωτιά, ιδίως διότι υπάρχει η άποψη στο σχολείο ότι αυτά πρέπει να λύνονται μεταξύ των μαθητών. Υπήρχε η ελπίδα ότι αυτό θα σταματήσει, αλλά δεν σταμάτησε. Δεν μπορεί αυτό να γίνεται στο σχολείο και να μην είναι γνωστό», δήλωσε ο χαρακτηριστικά.

Συνεννοήθηκαν μέσω ίντερνετ για την επίθεση

Όπως είπε ο κ. Γερακιός, υπήρξε διαδικτυακό κάλεσμα για τον ξυλοδαρμό της ανήλικης που φαίνεται πως έγινε από τις συμμαθήτριές της σε όλη την Αττική.

«Έγινε μια έκκληση “ελάτε να τη δείρουμε” και με μεγάλη χαρά το κοινό μαζεύτηκε. Αυτά είναι τα χάλια της κοινωνίας μας και βεβαίως ότι δεν αισθάνονται ότι θα τιμωρηθούν. Ο νόμος έχει τεράστια κενά. (…) Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα, εμείς έχουμε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να συμμετάσχουμε προς υποστήριξη της κατηγορίας. Δεν περιμένουμε πολλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ακόμη, και ο ίδιος, μετά από 40 χρόνια δικηγορίας νιώθει σοκαρισμένος, ενώ τόσο η 14χρονη όσο και η μητέρα της είναι σε δραματική κατάσταση και υπό ψυχολογική υποστήριξη.

Η 14χρονη φοβάται ότι θα ξαναδεχτεί επίθεση και δεν μπορεί να πλησιάσει το σχολείο όσο υπάρχουν τα άλλα κορίτσια μέσα.

Ταυτοποιήθηκε και μία 16χρονη

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, αποκάλυψε ότι εκτός από τις δύο συλλήψεις ανηλίκων που έχουν γίνει, έχει ταυτοποιηθεί και μία 16χρονη.

Όπως ανέφερε, οι δύο 14χρονες συνελήφθησαν για συμμετοχή στο περιστατικό εντός των ορίων του Αυτοφώρου μαζί με τους γονείς τους, σχηματίστηκε κανονικά δικογραφία και στη συνέχεια με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Συμπλήρωσε επίσης ότι «η 16χρονη, που ταυτοποιήθηκε, φαίνεται να κατάφερε τα χτυπήματα στο ανήλικο κορίτσι, σύμφωνα με τη μαρτυρία».

Όπως εξήγησε σε τέτοια περιστατικά σχηματίζεται κανονικά δικογραφία, ωστόσο έχει να κάνει με ανήλικα παιδιά: «Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώνουμε τον εισαγγελέα όπως κάνουμε κάθε φορά, αναμένουμε και την ιατροδικαστική εξέταση του παιδιού η οποία θα περιέλθει στην προανακριτική δικογραφία, να τη διαβιβάσουμε στον εισαγγελέα και να διατάξει σχετικά.»

 topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας