Βέροια Θέματα Παιδείας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των γονέων για τις συγχωνεύσεις τμημάτων

Υπερψηφίστηκε από το χθεσινό Δημοτικό Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας  η θέση των εκπαιδευτικών και των γονέων για τις συγχωνεύσεις τμημάτων με τη νέα σχολική χρονιά,  που αποτελούν φραγμό για την υγιή  μαθησιακή διαδικασία.

Η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ  Ημαθίας Χαρά Αξούριστου μίλησε για τον τρόπο που η κυβέρνηση  ακυρώνει τον παλιό νόμο για ολιγομελή τμήματα ειδικά όταν υπάρχουν μαθησιακές δυσκολίες σ’ αυτά, οδηγώντας παιδιά της Β’ θμιας αλλά και της Α’θμιας στην ελλιπή εκπαίδευση, αλλά και σε κινδύνους λόγω συνωστισμού σε μία τάξη.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Ημαθίας και Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Παναγιώτης Χατζησάββας,  μιλώντας έθεσε το θέμα στην πολιτική του βάση λέγοντας πως η Κυβέρνηση μπορεί να διαθέτει χρήματα για τους εκάστοτε “ημέτερούς” της, χωρίς όμως να ενδιαφέρεται για τη Δημόσια Εκπαίδευση των παιδιών του λαού, θεωρώντας τα απλά “αριθμούς”!

Η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και κηδεμόνων  Σοφία Καλτσίδου, σύντομη αλλά ουσιαστική, χαρακτήρισε κακοποιητική την αντιμετώπιση των παιδιών και των γονέων τους από την κυβέρνηση, ζητώντας τη συμπαράσταση του Δήμου με την υπερψήφιση του κειμένου που κατατέθηκε.

Το κείμενο υπερψηφίστηκε με διαφωνία όμως της παράταξης Παλουκίδη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να γίνει από τις παρατάξεις του Δήμου ένα κείμενο σχετικό κατά, μεν, των συγχωνεύσεων, αλλά με διαφορετικό ύφος.

far

…………………….

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας