Ελλάδα Κοινωνία

Ταξίαρχος ε.α. γράφει για προβλήματα στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα

Απόστρατος Ταξίαρχος γράφει για τα προβλήματα στα

 ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα, τα οποία κατά τη γνώμη του χρήζουν άμεσης διόρθωσης

Γράφει ο Ταξχος ε.α Χονδρογιάννης Σπυρίδων

Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με την κατάσταση στη Λέσχη των

 ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα και ειδικότερα στο τμήμα Ανωτάτων αυτής, το οποίο δεν πρέπει να συμβαίνει σε καμία Λέσχη της χώρας.

Βρέθηκα λοιπόν να παραθερίζω στα ΚΑΑΥ με την οικογένειά μου, τη γυναίκα μου και τα 3 παιδιά μου και κάποια στιγμή αποφασίσαμε να γευματίσουμε στη Λέσχη.

Σαν Ανώτατος λοιπόν και διαβάζοντας την ταμπέλα “προς αίθουσες Ανωτάτων” που έδειχνε στον επάνω όροφο, κατευθύνθηκα προς τα εκεί, πάντα συνοδευόμενος με τα μέλη της οικογένειάς μου.

Εκεί αντίκρισα άλλες ταμπέλες που σε κατεύθυναν ανάλογα με την ιδιότητά σου ή τον βαθμό σου σε διαφορετικές αίθουσες, αλλά πουθενά δεν αναγραφόταν η αίθουσα για τους Ταξχους ε.α. και την στιγμή εκείνη, από μία γωνία ξεπρόβαλε μία κοπέλα με πολιτικά, η οποία μου ζήτησε την ταυτότητά μου.

Αφού την κοίταξε με ρώτησε: Έχετε πάρει άδεια από τον Δκτη (των ΚΑΑΥ εννοούσε), είστε γνωστός του, ή ανήκετε στην παρέα του;

Απαντώ αρνητικά και μου λέει: Λυπάμαι αλλά σύμφωνα με την Διαταγή, δείχνοντάς μου κάτι χαρτιά που κρατούσε στα χέρια της, δεν μπορείτε να γευματίσετε εδώ, αλλά στον κάτω όροφο. Ο μικρότερος γιός μου εντωμεταξύ, τραβώντας μου το ρούχο μου λέει: Μπαμπά πες της ότι είσαι Ταξ/χος!

Την ρωτώ λοιπόν αν υπάρχει ξεχωριστή αίθουσα και μου απαντά όχι, στον κάτω όροφο με τους υπόλοιπους παραθεριστές.

Μετά από λίγο διαπίστωσα τα εξής:

1. Ενώ στις αίθουσες Ανωτάτων, τα πράγματα παραπέμπουν σε κανονικό εστιατόριο, με στρωμένα τραπέζια, σερβιτόρους, κλιματισμό κλπ. στον κάτω όροφο, που έστειλαν εμένα και την οικογένειά μου να γευματίσω, η κατάσταση είναι τριτοκοσμική και όχι σε Ταξ/χο δεν ταιριάζει, αλλά ούτε σε Ανθυπολοχαγό.

Τι να πρωτοαναφέρει κανείς; Την αφόρητη ζέστη που επικρατεί, την φασαρία από το μεγάλο πλήθος που περιμένει να εξυπηρετηθεί, την μεγάλη αναμονή στην ουρά των παραθεριστών για να πάρεις το φαγητό σου σε δίσκο που δεν έχει καθαριστεί καλά από το φαγητό του προηγούμενου, την αναμονή σε δεύτερη ουρά σε περίπτωση που θέλεις αναψυκτικό, τα ξύλινα μαχαιροπήρουνα και τα τα πλαστικά ποτήρια, τα χάρτινα τραπεζομάντηλα για να στρώσεις το τραπέζι που θα κάτσεις για να φας, αν βρεις διαθέσιμο και άλλα που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή.

Εδώ να σημειώσετε ότι οι εν ενεργεία συνάδελφοι ανώτατοι είναι νέοι, η πλειοψηφία κάτω των 60 ετών, ενώ οι περισσότεροι απόστρατοι είναι μεγαλύτερης ηλικίας.

2. Ο Δκτής των ΚΑΑΥ, αν και Συνταγματάρχης, γευματίζει στη Λέσχη Ανωτάτων, με την παρέα του, η οποία αποτελείται από χαμηλόβαθμα στελέχη των ΚΑΑΥ. Θα μου πείτε Διοικητής είναι και τιμής ένεκεν τρώει εκεί, αλλά και στον Ταξχο ε.α. τιμής ένεκεν του απονεμήθηκε ο βαθμός για την ευδόκιμη τερματισθέντα σταδιοδρομία του και όχι για να διοικεί Ταξιαρχίες, για αυτό και δεν απονέμεται σε όλους ανεξαιρέτως ο επόμενος αποστρατευτικός βαθμός.

3. Θα νόμιζε κανείς, ότι τα παραπάνω δικαιολογούνται να γίνονται λόγω ελλείψεως προσωπικού, ελλείψεως χώρων, ή οι Ταξχοι ε.α. είναι τόσοι πολλοί που δεν χωρούν πουθενά.(Εδώ να αναφέρω ότι οι παραθεριστές των ΚΑΑΥ από την ΕΑΑΣ, οι απόστρατοι δηλαδή, είναι μόλις 18 οικογένειες και δεν είναι όλοι ανώτατοι, στις σειρές υψηλού παραθερισμού Ιουλίου-Αυγούστου.)

ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά δεν συμβαίνει. Ρωτώντας πολύ υψηλόβαθμο στέλεχος των ΚΑΑΥ, ποιοι είναι οι λόγοι που συμβαίνει αυτό, η απάντηση με άφησε άφωνο και μπορεί να προσβάλλω τη νοημοσύνη σας, αλλά δεν μπορώ να την παραθέσω ασχολίαστη- τα σχόλια είναι μέσα στην παρένθεση και τα όποια συμπεράσματα βγάλει από αυτά ο καθένας.

Λόγος πρώτος: Η Διαταγή υφίσταται από το 2018 και αφού μέχρι τώρα δεν έχουν υπάρξει διαμαρτυρίες για αυτήν είναι και σωστή.
(Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά και έρχεται σε σύγκρουση με το δεύτερο λόγο.)

Λόγος δεύτερος: Οι παραθεριστές και ειδικά οι Ταξ/χοι εα προκαλούν φασαρίες και είναι αγενείς προς τον προσωπικό των ΚΑΑΥ.(Δεν ήξερα ότι η ευγένεια και ο οξύθυμος χαρακτήρας έχει σχέση με το βαθμό, αλλά και αλήθεια να είναι που δεν είναι, μήπως οφείλεται στο ότι δεν αντιμετωπίζονται ανάλογα με το βαθμό τους- βλέπε παρακάτω- και ανάλογα με αυτά που έχουν πληρώσει;)

Λόγος τρίτος(εδώ παρακαλώ οι αναγνώστες να δείξουν αυτοσυγκράτηση):Ο απόστρατος Ταξίαρχος στην ουσία δεν είναι Ταξίαρχος αλλά Συνταγματάρχης οπότε κανονικά είναι ανώτερος και όχι Ανώτατος.(Εδώ τι να σχολιάσω, αν φθάσουμε στο σημείο να αμφισβητούμε τον βαθμό του καθενός, συγγνώμη αλλά δεν αμφισβητούμε το Στρατό μόνο αλλά και την Πολιτεία ολόκληρη.)

4. Οι απόστρατοι Ταξίαρχοι, εισερχόμενοι στα ΚΑΑΥ για να παραθερίσουν αντιμετωπίζονται σαν Ταξχοι όταν πληρώνουν το αντίτιμο, το οποίο είναι ίδιο με τους εν ενεργεία και τους Υποστρατήγους ε.ε και ε.α, συναδέλφους τους.

ΜΟΝΟ αυτοί δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στη Λέσχη Ανωτάτων των ΚΑΑΥ. Γιατί; Δεν πληρώνουν τριάντα και πλέον χρόνια κρατήσεις από τον μισθό τους και την σύνταξή τους για τις Λέσχες ανά την Ελλάδα;

Τι πληρώνει λοιπόν ο απόστρατος Ταξχος στα ΚΑΑΥ; Πληρώνει σαν ανώτατος, πληρώνει τα περισσότερα λόγω βαθμού αφού οι Ταξίαρχοι είναι περισσότεροι από όλους τους Υποστράτηγους-Αντιστράτηγους μαζί, έχει τις παροχές του Συνταγματάρχη – Ανθυπολοχαγού και αφού δεν του επιτρέπεται η σίτιση στη Λέσχη Ανωτάτων, πληρώνει και τα αναλώσιμα μίας χρήσης της Λέσχης!

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν γιατί ατυχώς το ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗΣ με την Πάγια Διαταγή -ΠαΔ 9-24/2018/ΓΕΣ/Δ3(ΔΕΝΔΗΣ) (Περί λειτουργίας ΚΑΑΥ)- τράβηξε τη διαχωριστική γραμμή Ανωτάτων – υπολοίπων Αξκων – Υπξκων στους Τξχους ε.ε δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι οι Τξχοι ε.α. δεν είναι Ανώτατοι και επιπλέον δεν μνημονεύονται πουθενά σαν να μην υπάρχουν.!!

Στην φετινή ανακοίνωση της ΕΑΑΣ (Ένωση Αποστράτων), – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. (2) ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ

 ΚΑΑΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ,ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ, ΈΤΟΥΣ 2024 – σε ευθυγράμμιση με την παραπάνω Διαταγή, οι Ταξχοι ε.α. είναι και αυτή τη χρονιά άφαντοι από τη Λέσχη, αφού τους τσουβαλιάζει μαζί με τους υπόλοιπους Αξκους-Υπξκους!!

Το σωστότερο και ποιο δίκαιο είναι το ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗΣ να αλλάξει το συντομότερο τη δγη των ΚΑΑΥ, επιτρέποντας στους Ταξχους ε.α. να σιτίζονται εκεί που δικαιούνται , ανήκουν και πληρώνουν. Η ΕΑΑΣ,η οποία οφείλει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των αποστράτων, τι ενέργειες έχει κάνει στο συγκεκριμένο θέμα;

Τέλος θέλω να συμπληρώσω ότι τα ανωτέρω είναι απολύτως αληθή και δεν θέλω να προσβάλλω και να εκθέσω κανέναν, αλλά όποιος αμφιβάλλει μπορώ να παραθέσω επιπλέον στοιχεία, ο δε σκοπός μου είναι μόνο η αποκατάσταση της αδικίας που υφίστανται οι ομοιόβαθμοι συνάδελφοι και εγώ.

 armyvoice.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων