Αλεξάνδρεια Ειδήσεις με Διάρκεια

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας: Καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 – το πρόγραμμα / ξεκίνησαν οι εγγραφές

“Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…” 

Πρόσκληση

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας είναι και πάλι εδώ! Αυτό το καλοκαίρι, από την Δευτέρα 17 Ιουνίου έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών υποδέχονται τους μικρούς φίλους τους, προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης… από τη Γη ως τον ουρανό!

Φέτος, στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία, μαθαίνουμε, σκεφτόμαστε, ζούμε μέσα στο απέραντο σύμπαν και όλοι μαζί μετράμε τα αμέτρητα, εξηγούμε τα ανεξήγητα και αναζητούμε απαντήσεις για όλα όσα βλέπουμε γύρω μας αλλά και όσα δεν μπορούμε να δούμε.

Με σύνθημα “Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…” και κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, αυτό το καλοκαίρι, οι τοπικές βιβλιοθήκες μετατρέπονται σε κυψέλες εξερεύνησης και δημιουργικότητας και μας προσκαλούν, σε μια περιπλάνηση, κάνοντας τον δικό μας γύρο του κόσμου και ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2024 με μία σειρά εκδηλώσεων που ξεκινά την Δευτέρα, 1η Ιουλίου και ολοκληρώνεται επίσης την Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου. Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, γίνεται προεγγραφή και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1 Ιουλίου 6:30μ.μ – 8:00μ.μ
(Γιορτή Έναρξης) “Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…”

Ποιος θα σώσει τη Γνώση φέτος το καλοκαίρι; Σε αυτή την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, με συμμάχους τα δέντρα, τα σύννεφα και τη Σελήνη, θα ταξιδέψουμε από τη Γη ως τον ουρανό, θα περιπλανηθούμε μέσα στο σύμπαν και θα κάνουμε τον δικό μας γύρο του κόσμου, ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη! Μοναδική αποστολή μας η διάσωση της Γνώσης!

Με την Ευδοξία Παλιουδάκη
Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

3 Ιουλίου 6:30 – 8:00 απόγευμα
“Η επιστήμη είναι παντού!”

Μπορείς να πεις με σιγουριά αν το αυγό είναι φρέσκο… πριν το φας; Αν το λεμόνι βυθίζεται ή επιπλέει; Πίσω από κάθε ερώτημα που διατυπώνεις, κάθε παρατήρηση που κάνεις υπάρχει μία επιστημονική απάντηση. Σε αυτό το εργαστήριο θα κάνουμε την αρχή για να αναζητάς την επιστήμη κάθε στιγμή.

Με την Χριστίνα Καβακοπούλου
Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

5 Ιουλίου 6:30μ.μ – 8:00μ.μ
“Όσα φέρνει ο άνεμος”

Μπορείς να δεις τον άνεμο; Μπορείς να τον νιώσεις; Πόσα μπορεί, αλήθεια, να φέρει ο άνεμος; Φέτος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία θα δούμε τα αόρατα, θα νιώσουμε όσα δεν βλέπουμε και θα χρησιμοποιήσουμε τον άνεμο για δημιουργήσουμε κίνηση και μουσική, σε ένα εργαστήρι που…φυσάει!

Με την Ευδοξία Παλιουδάκη
Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

8 Ιουλίου 6:30 – 8:00 μ.μ.
“Η αρμονία των πλανητών”

Τι βλέπεις όταν κοιτάς τον ουρανό; Πλανήτες, Φεγγάρια, Αστέρια!! 4,3,2,1,
Πυρ!!! Εμπρός εξερευνητές των πλανητών! Το ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα ξεκινά!

Με την Ευδοξία Παλιουδάκη
Για παιδιά 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

10 Ιουλίου 6:30-8:00 μ.μ.
“Συννεφο-ιστορίες”

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κοίταξες ψηλά στον ουρανό; Μήπως έτυχε να δείς κάποιο ψάρι να κολυμπάει ή έναν κροκόδειλο να κάνει ηλιοθεραπεία; Φέτος το καλοκαίρι ,εξερευνούμε τον κόσμο των σύννεφων, δημιουργούμε τους δικούς μας συννεφο-ήρωες και φτιάχνουμε συννεφένιες ιστορίες που απλώνονται σαν λευκό πέπλο πάνω από τον ουρανό της βιβλιοθήκης.

Με την Χρυσάνθη Λαμπροπούλου
Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη

12 Ιουλίου 6:30-8:00 μ.μ
“Αν ήμουν δέντρο…”

Μπορείς να φανταστείς πόσο μοιάζει ένα παιδί με ένα δέντρο; Στη φετινή καλοκαιρινή εκστρατεία εμπνεόμαστε από τον μαγικό κόσμο των δέντρων, εξερευνούμε τη γνώση που κρύβεται στις ρίζες τους και ανακαλύπτουμε τη σύνδεσή τους με τον άνθρωπο. Τελικά μήπως είσαι δέντρο και δεν το ξέρεις;

Με την Κατερίνα Στριάκα
Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

2 Σεπτεμβρίου 6:30-8:00 μ.μ.
“Γιορτή Λήξης”

Όλοι οι φίλοι της βιβλιοθήκης, μικροί και μεγάλοι, γιορτάζουν το τέλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας μέσα από τις δημιουργίες των παιδιών και αποχαιρετούν το καλοκαίρι ανανεώνοντας τη συνάντησή τους για την ΚΕ2025.

Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

Για επικοινωνία κι εγγραφές απευθυνθείτε:

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας
Αριστοτέλους και Βετσοπούλου γωνία
Τηλέφωνο 23330-26806
Ώρες Λειτουργίας 13:00-21:00 μ.μ.
e-mail : biblalex@otenet.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων