Βέροια Εκκλησια

Μητρόπολη: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Άγιο Λουκά στη Δοβρά

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή της οσιακής κοιμήσεως του Αγίου Λουκά του Ιατρού συνεχίστηκαν το πρωί της Τρίτης, 11ης Ιουνίου, στον υπό κατασκευή Ιερό Ναό του Θαυματουργού Αγίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

Στο λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος και ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ενώ το Ιερό Αναλόγιο διακόνησε ο Αρχιμ. Χερουβείμ Τσίνογλου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, μετά χορού Ιεροψαλτών.

Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργία τέθηκε σε προσκύνηση η άφθαρτη χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής που μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους για να συνεορτάσει με τον Θαυματουργό Άγιο Λουκά. Η ηγιασμένη χείρα θα παραμείνει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, 12ης Ιουνίου και τίθεται σε προσκύνηση μαζί με το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κατά σάρκα αδελφού του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος, μακαριστού Μητροπολίτου Σταυροπηγίου κυρού Αλεξάνδρου, ο οποίος εκοιμήθη στις 10 Ιουνίου του 2016 και ακολούθησε ιερά λιτανεία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του προς τους Αγίους Αρχιερείς που λάμπρυναν με την παρουσία τους την Ιερά Πανήγυρη και προς τους Καθηγουμένους των Ιερών Μονών Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους και Παντοκράτορος της Ρουμανίας για τις ευλογίες που κόμισαν αυτές της ημέρες στην Αποστολική Μητρόπολη της Βεροίας.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

banner-article

Ροη ειδήσεων