Εργασιακά Κοινωνία Οικονομία Πολιτική

Το ΚΚΕ για τον ελπιδοφόρο αγώνα των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Χαιρετίζουμε τον μεγάλο, μαζικό και ελπιδοφόρο αγώνα των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Έναν αγώνα στον οποίο το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα στους μεταλλωρύχους, με όλες τις δυνάμεις του είναι μαζί τους.

Η αποφασιστικότητα και η συσπείρωση των εργαζομένων, όπως αυτή εκφράστηκε στη μαζική Γενική Συνέλευση στις 20/05 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που ακολούθησαν, πρέπει να διαφυλαχτούν σαν «κόρη οφθαλμού», να τσακιστούν οι φωνές αναδίπλωσης και υποταγής, η λογική του «μικρότερου κακού», που ήδη αναπαράγονται από τους φανερούς και καλυμμένους εχθρούς των εργαζομένων.

Οι πρώτες νίκες που έχουν ήδη σημειωθεί, όπως:

  • η αποτυχημένη απόπειρα να επιβληθούν 11ωρες βάρδιες σε εξορυκτική εργολάβο εταιρία στις Σκουριές,
  • η μερική αναδίπλωση της διοίκησης της Ελληνικής Χρυσός με την κατάθεση νέας αναθεωρημένης πρότασης προς τα σωματεία,
  • η αλληλεγγύη που λαμβάνουν από τους εργαζόμενους όλης της χώρας, σπάζοντας το «σιωπητήριο» που η εταιρία ήθελε να επιβληθεί,
  • η αποκάλυψη όλων των ψεύτικων επιχειρημάτων της εταιρίας που απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που έχουν δίκιο.

Αυτές πρέπει να σημάνουν κλιμάκωση της πάλης για να κατοχυρωθούν με την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης το σύνολο των απαιτήσεων που έχουν κατατεθεί ως πρόταση από τα σωματεία στην εταιρία.

Να καταδικαστούν πολιτικά και εκλογικά όλες αυτές οι δυνάμεις που συνέβαλαν στη νομιμοποίηση της διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου, στην κατάργηση της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Ελλ. Λύση είναι ένοχοι και συνυπεύθυνοι στην ψήφιση και εφαρμογή των αντεργατικών κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπεύθυνες είναι όμως και οι ηγεσίες συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως της ΓΣΕΕ, που έβαλαν πλάτη στις κυβερνήσεις για να περάσουν με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις αυτοί οι νόμοι, που έβρισκαν θετικά στοιχεία σε αυτούς, όπως στους νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη.

Καλούμε τους μεταλλωρύχους, τις οικογένειές τους, συνολικά το λαό της περιοχής να συναντηθούμε στην κάλπη των ευρωεκλογών, όπως συναντιόμαστε στον καθημερινό αγώνα. Να κοντύνουν την κυβέρνηση της ΝΔ, τα κόμματα της ΕΕ, του συστήματος. Να δυναμώσουν τη δική τους φωνή, τη δική τους δύναμη.

Να ψηφίσουν, όπως αγωνίζονται για το μεροκάματο, για ποιοτικό ελεύθερο χρόνο με τις οικογένειές τους, για μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ και στην κάλπη, για να ακουστεί πιο δυνατά, μέχρι το Βανκούβερ, το δικό μας μήνυμα: ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ !

  —-

banner-article

Ροη ειδήσεων