Βέροια Ειδήσεις με Διάρκεια Εκδηλώσεις Πολιτισμός

 «Ανοιχτή γιορτή» το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Βέροιας / από 25 έως και 28 Ιουνίου

Με συμμετοχές από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Βέροιας και των Δημοτικών Διαμερισμάτων, ξεκινά στις 25 Ιουνίου 2024 το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Βέροιας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για τρεις ημέρες, στις 25, 26 και 28 Ιουνίου 2024.

Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των συλλόγων είναι και φέτος έντονα. Σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή του 7ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Βέροιας, η πλούσια παράδοση συμβάλλει στη διατήρηση της πολύτιμης κληρονομιάς, φέρνοντας κοντά χορευτές και συγκροτήματα με στόχο η πόλη και τα χωριά να γίνουν μια μεγάλη αγκαλιά σε έναν κύκλο, με θησαυρούς του παρελθόντος.

 

Ακολουθεί το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

ΤΡΙΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ

  • 21:00 μ.μ. ΕΝΑΡΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ – Συμμετοχές: Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, Τμήμα Λαογραφίας ΚΕΠΑ, Θρακική Εστία Βέροιας, Σύλλογος «Μακεδόνων Γαία», Π.Σ. Αγ. Βαρβάρας, Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

  • 21:00 μ.μ. Συμμετοχές: Μ.Π.Σ. Ν. Νικομήδειας «Ο Αριστοτέλης», Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βέροιας, Π.Σ. Διαβατού, Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας, Π.Σ. «Ευστάθιος Χωραφάς», Σύλλογος Κρητικών Ν. Ημαθίας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΦΥΤΕΙΑ

  • 21:00 μ.μ. ΛΗΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Συμμετοχές Συλλόγων Σφηκιάς, Αγ. Γεωργίου, Παλατιτσίων, Ξηρολιβάδου, Τριλόφου, Φυτειάς.

«Ο σεβασμός στην πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί σταθερή αξία για το παρόν και το μέλλον μας, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά. Το Φεστιβάλ αποτελεί θεσμό που συμβάλλει στη γνώση του παρελθόντος»  σημειώνει ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

banner-article

Ροη ειδήσεων