Βέροια Θέματα Παιδείας

6ο Γυμνάσιο Βέροιας: Η «εφηβεία» τραγουδά και τραγουδιέται…

Μία νότα χαράς και μία όαση δροσιάς στη σχολική καθημερινότητα ήταν το τραγούδι που ακούστηκε από τα χείλη μαθητών της Α΄ τάξης με την καθοδήγηση της μουσικού του σχολείου, κ. Καραφούσια Βιργινίας στο πλαίσιο της δράσης «Ομαλή προσαρμογή στην εφηβεία»

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε από ομάδα διδασκόντων και διδασκουσών καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους με ενημερώσεις, συζητήσεις και βιωματικά εργαστήρια σε συνεργασία με διάφορους φορείς (Πρόσβαση, Κ.Υ. Βέροιας, Δήμο Βέροιας) για θέματα που άπτονται της εφηβικής ηλικίας, όπως διαχείριση συναισθημάτων, στόχοι του εφήβου, σωματικές αλλαγές στην εφηβεία κ.α.

Επιστέγασμα λοιπόν της δράσης ήταν το τραγούδι που παρουσιάστηκε στην αυλή του σχολείου, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, τους στίχους του οποίου «σκάρωσαν» οι μαθητές της Α’ με την συνδρομή των φιλολόγων καθηγητών σε μουσική γνωστού τραγουδιού του Σταύρου Ξαρχάκου.

Ο Διευθυντής μας, κ. Χρυσής Σταμάτης, συνεχάρη τους μαθητές για την πρωτοβουλία, την δημιουργικότητα και το ταλέντο τους τονίζοντας ότι η έννοια του «σχολείου»  δεν συμπεριλαμβάνει μόνο μαθήματα, εργασίες και εξετάσεις, αλλά αποτελεί κυρίως έμπνευση και δημιουργία.

Για το 6ο Γυμνάσιο

Η Ομάδα Δράσης: «Ομαλή προσαρμογή στην εφηβεία»

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας