Κόσμος

Λονδίνο: Πάνω από 100.000 άνθρωποι σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης

Ίσως η πιο μαζική διαδήλωση στη Δύση υπέρ της κατάπαυσης πυρός 

Φωνάζοντας “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”, κρατώντας πανό και ανεμίζοντας παλαιστινιακές σημαίες, οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσα στο Λονδίνο προτού συγκεντρωθούν στην Ντάουνινγκ Στριτ

Πάνω από 100.000 πολίτες συμμετείχαν σε φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση στο κέντρο του Λονδίνου σήμερα Σάββατο, ζητώντας άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «Ελευθερία στην Παλαιστίνη» και κρατούσαν πανό και παλαιστινιακές σημαίες.

Η διαδήλωση, που διοργανώθηκε από την Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, κατέληξε στη Ντάουνινγκ Στριτ, όπου είναι το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ.

Πολλά από τα συνθήματα και τα πανό περιείχαν έντονα αντι-ισραηλινό χαρακτήρα, αναφέρει το Reuters που προσθέτει ότι ένας διαδηλωτής κρατούσε ένα πανό με φωτογραφίες του Σούνακ, του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου με το μήνυμα «Καταζητείται για εγκλήματα πολέμου».

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή πυροδοτεί διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο

Ο πόλεμος έχει πυροδοτήσει διαμαρτυρίες σε όλο τον αραβικό κόσμο και όχι μόνο, με πλήθη να συγκεντρώνονται στον Λίβανο, το Ιράκ, την Ιορδανία, την Τουρκία και την Αίγυπτο, καθώς και στην Ιρλανδία, την Ινδονησία, τη Μαλαισία και τη Νότια Αφρική.

Εκατοντάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στη Ρώμη το Σάββατο, με ορισμένους διαδηλωτές να κρατούν πλακάτ που έγραφαν «Παλαιστίνη, η Ρώμη είναι μαζί σου» και «Καμία ειρήνη μέχρι να αποκτήσουμε ελευθερία».

Στην Αυστραλία, χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Σίδνεϊ, φωνάζοντας «Ντροπή, ντροπή, Ισραήλ» και «η Παλαιστίνη δεν θα πεθάνει ποτέ».

Και στη Νέα Υόρκη, εκατοντάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία προς το γραφείο της Αμερικανίδας γερουσιαστής Κρίστεν Γκίλιμπραντ στο Μανχάταν, πολλοί φωνάζοντας «κατάπαυση του πυρός τώρα».

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Πόλη του Μεξικού, άναψαν κεριά και φώναζαν «ελεύθερη Παλαιστίνη».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας