Βίντεο Μουσικής Μουσική Πολιτισμός

Ένα τραγούδι για την Παλαιστίνια αγωνίστρια – σύμβολο Αχέντ Ταμίμι

Μια ξανθιά σγουρομάλλα με καταγάλανα μάτια έγινε ηθελημένα ή και άθελά της το πρόσωπο της παλαιστινιακής αντίστασης.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο, μόλις 600 κατοίκων χωριό, Νάμπι Σαλέχ κοντά στη Ραμάλα, η 17χρονη  Αχέντ Ταμίμι, είδε το πρόσωπό της να φιγουράρει ως πρωτοσέλιδο σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες παγκοσμίως και να γίνεται πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων ανά τον κόσμο, το 2017. Ο λόγος; Χαστούκισε έναν Ισραηλινό στρατιώτη.

Έναν από τους πολλούς, που βρίσκονταν, για άλλη μια φορά, ακριβώς έξω από την αυλή του σπιτιού της και του οποίου η διμοιρία, είχε πριν από λίγες μόλις στιγμές πυροβολήσει τον 15χρονο ξάδελφό της, Μοχάμαντ, με λαστιχένια σφαίρα στο κεφάλι. Ο έφηβος πέρασε αρκετές μέρες σε κώμα, ενώ οι γιατροί αναγκάστηκαν να του αφαιρέσουν κομμάτι από το κρανίο του, προκειμένου να μπορέσουν να βγάλουν την σφαίρα. Οι Ισραηλινές αρχές δήλωσαν πως ο νεαρός τραυματίστηκε πέφτοντας από το ποδήλατό του, η οικογένεια όμως, έδωσε στην δημοσιότητα τα ιατρικά αρχεία και την μαγνητική τομογραφία.

Η ιστορία της Αχέντ δεν είναι απλά δική της. Είναι η ιστορία χιλιάδων παιδιών από την Παλαιστίνη που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ τίποτα άλλο εκτός από στρατιώτες στις αυλές τους και καταπίεση. Είναι η ιστορία χιλιάδων παιδιών που βλέπουν τους δικούς τους να φυλακίζονται. Είναι η ιστορία χιλιάδων παιδιών που κάνουν πετροπόλεμο και ελπίζουν για ένα ελεύθερο μέλλον, όπου μπορούν να πάνε στην θάλασσα και να παίξουν άφοβα ποδόσφαιρο στους δρόμους.

Πηροφορίες από popaganda

…………………………..

banner-article

Ροη ειδήσεων