Άρθρα Πολιτική

Κασσελάκης: φανταστική ομιλία του στη Μακρόνησο / γράφει ο Τάκης Κατσαρός

Τιμή λοιπόν στον Σόφοκλες τον Βενιζέλο που βοήθησε να λειτουργήσει η Μακρόνησος ως κολαστήριο ψυχών καθώς και σε όσους άφησαν εδώ τα κόκαλά τους, οραματιζόμενοι την ημέρα που ένας αυτοδημιούργητος τριανταπεντάχρονος εφοπλιστής από το επίσης μαρτυρικό Μαϊάμι θα έρθει στην Ελλάδα και θα πάρει τη σκυτάλη από τους ηρωϊκούς Μακρονησιώτες αγωνιστές για να συνεχίσει στους ίδιους δρόμους του αγώνα
“Με λένε Στέφανο, κι από εδώ από τον μαρτυρικό αυτό τόπο θέλω να τιμήσω για μια ακόμη φορά την προσωπικότητα του Σοφοκλή Βενιζέλου, από τον τάφο του οποίου (δίπλα σε αυτόν του πατέρα του Ελευθερίου) ανήγγειλα την υποψηφιότητά μου.

Ο Σοφοκλής Βενιζέλος κατά τα χρόνια λειτουργίας του μαρτυρικού αυτού  τόπου θυσίας και μαρτυρίας χιλιάδων αγωνιστών της Αριστεράς, συνέβαλε από τη θέση του Πρωθυπουργού ή του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ως δεινός “κομμουνιστοφάγος”, τα μέγιστα, ώστε, να γεμίσει ο αφιλόξενος αυτός βράχος με μάρτυρες, χωρίς τη θυσία των οποίων δεν θα υπήρχε σήμερα Αριστερά, να έρθω εγώ να της παραστήσω τον Αρχηγό.

Τιμή λοιπόν στον Σόφοκλες τον Βενιζέλο που βοήθησε να λειτουργήσει η Μακρόνησος ως κολαστήριο ψυχών καθώς και σε όσους άφησαν εδώ τα κόκαλά τους, οραματιζόμενοι την ημέρα που ένας αυτοδημιούργητος τριανταπεντάχρονος εφοπλιστής από το επίσης μαρτυρικό Μαϊάμι θα έρθει στην Ελλάδα και θα πάρει τη σκυτάλη από τους ηρωϊκούς Μακρονησιώτες αγωνιστές για να συνεχίσει στους ίδιους δρόμους του αγώνα.

Στις λεωφόρους της  Πενσυλβάνια με τα λεφτά του Ανδρέα Δρακόπουλου, στα κακοτράχαλα μονοπάτια  της Γκόλντμαν Σακς, στα καράβια του Νομικού, στον Εθνικό Κήρυκα, στη Φλόριντα, στον αγώνα για την κατάργηση του άρθρου 16, στην εκστρατεία για τη νίκη  του Μητσοτάκη στη ΝΔ.

Θα  ρωτήσω και τη μαμά όταν γυρίσω στην Αμερική, αλλά, νομίζω ότι για να τιμήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ τους αγωνιστές της Μακρονήσου ονόμασε Long Island (Mακρύ Νησί) την πολυπληθή  περιοχή ανατολικά του Μανχάταν. Ίσως την πρόταση μετονομασίας την έκανε ο στρατηγός Βαν Φλητ, σε ανάμνηση της συντριβής της κομμουνιστικής ανταρσίας στο Γράμμο και στο Βίτσι.

Αξέχαστε Σοφοκλή Βενιζέλο, ηρωϊκοί μου Μακρονησιώτες, σας ευχαριστώ από τα τρίσβαθα της καρδιάς μου για την ευκαιρία που μου δώσατε να εκφωνήσω αυτή την εξαιρετική μου ομιλία καθώς και για αυτό το  συγκλονιστικό βίντεο που γυρίσαμε εδώ σήμερα”.

[Οκ, boys,  very good job. Τι έχει αύριο το πρόγραμμα; Ακροναυπλία ή ΕΑΤ-ΕΣΑ; Θα μπορέσεις ναύαρχε; Ή να πω στη Θεοδώρα; Είχαν βασανίσει εκεί κάτι “αριστερίστικες εκκρεμότητες”, οπότε της ταιριάζει “γάντι”].
efsyn.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων