Βέροια Πολιτισμός

Βέροια. Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Χρήστου Τούβε “Σκέψου το. Η ιστορία ενός ημερολογίου”

……………….

Δήμητρα Σμυρνή

Στη Βέροια, στο κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ, παρουσιάστηκε  χθεςτο τρίτο βιβλίο του Χρήστου Τούβε “Σκέψου το. Η ιστορία ενός ημερολογίου” σε εκδόσεις Χρήστου Τούβε.

Η παρουσίαση έγινε με την υποστήριξη  του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης “Έρασμος” και του ΣΟΦΨΥ .

Το βιβλίο παρουσίασαν η Βάλια Μπαμπέτσα (Συγγραφέας – Φιλόλογος) και η Φωτεινή Κύρτσιου (Δικηγόρος – Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης “ΕΡΑΣΜΟΣ”). Χαιρετισμό απηύθυνε η Γιούλη Φωστηροπούλου  (Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης “ΕΡΑΣΜΟΣ”). Συντόνισε η Ιφιγένεια Βλαχογιάννη (Σύμβουλος Επιχειρήσεων).

Ο συγγραφέας με τη γνώση που έχει από τις σπουδές του και τη γενικότερη εμπειρία του πάνω σε θέματα ζωής, ως life coach , πραγματεύεται ένα θέμα εξαιρετικά ευαίσθητο, αυτό της υιοθεσίας και των αντιδράσεων που μπορεί να έχει το υιοθετημενο παιδί, καθώς προσπαθεί να ενσωματωθεί στη νέα του οικογένεια.

Η Γεωργία Φωστηροπούλου Πρόεδρος του “Εράσμου” είδε στο βιβλίο όχι απλά ένα συγκινητικό θέμα, αλλά ένα μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στις σχέσεις γονέων και παιδιών στην περίπτωση της υιοθεσίας, πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, για να προχωρήσει η νέα οικογένεια στην καινούρια της ζωή.

Η ευαισθησία της παιδικής ψυχής καταγράφεται μοναδικά στο βιβλίο, που αποτελεί πρόταση αγάπης για τον συνάνθρωπο, είπε καταλήγοντας

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας των Φύλων Συρμούλα Τζήμα συνεχάρη και τον συγγραφέα και τον “Έρασμο”  για την εκδήλωση, δείχνοντας ότι το θέμα της υιοθεσίας είναι κάτι που χρειάζεται ακόμη πολλή προσπάθεια για να πάρει νομικά τον δρόμο που του πρέπει.

Στη συνέχεια η συντονίστρια Ιφιγένεια Βλαχογιάννη έκανε το πορτρέτο του συγγραφέα, δίνοντας την μέχρι τώρα πορεία του και συντόνισε την όλη εκδήλωση.

Ο Χρήστος Τούβε, όπως είπε σ’ έναν χαρακτηριστικό του πρόλογο, κάθε τι πρέπει να είναι αληθινό  σ’ ένα βιβλίο, καλό και χρήσιμο – σύμφωνα με τοποθέτηση του Σωκράτη- κι αυτό το τρίπτυχο αποτελεί  τον οδηγό για τα βιβλία του.

Αφορμή στάθηκε για τη γραφή του συγκεκριμένου βιβλίου το ερώτημα αν οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δυνατές μόνο αν βασίζονται σε δεσμούς αίματος. Κι εδώ προέκυψε για τον συγγραφέα το θέμα της υιοθεσίας και τα προβλήματα που την ακολουθούν, όταν το παιδί είναι στην εφηβεία και η προσωπικότητά του έχει διαμορφωθεί.

Η Βάλια Μπαμπέτσα χαρακτήρισε το βιβλίο εγχειρίδιο ζωής. Στην υιοθεσία αποδεικνύεται πως απαραίτητη δεν είναι μόνο η αγάπη των γονιών, αλλά χρειάζεται και ένας ειδικός παιδοψυχολόγος, γιατί η πορεία είναι δύσκολη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο παιδοψυχολόγος λειτούργησε θετικά για το παιδί  μέσα από τη γραφή ενός ημερολογίου.

Ο λόγος του συγγραφέα απλός κατανοητός, χωρίς μελοδραματισμούς, πολυσήμαντος, οδηγεί, είπε η Βάλια Μπαμπέτσα, στο να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Η Φωτεινή Κύρτσιου χαρακτήρισε το θέμα της υιοθεσίας λεπτό και ευαίσθητο. Δίνοντας τη δομή του βιβλίου και τα νήματα που ενώνουν τους χαρακτήρες, κατέληξε πως το βιβλίο οδηγεί σε συμπεράσματα ζωής που αποδεικνύουν πως οι δυσκολίες ωριμάζουν τους χαρακτήρες ανοίγοντας καινούριους δρόμους φωτεινότερους.

Ο συγγραφέας έκλεισε διαβάζοντας αποσπάσματα από το βιβλίο του.

Φωτογραφίες:faretra.info

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας