Βέροια

Μ. Χαραλαμπίδης στη Βέροια: “Το Σκοπιανό δεν έπρεπε να είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση”

Σε ένα αρκετά ευρύ ακροατήριο χθες στη Βέροια, στην Αντωνειάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, μίλησε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, καλεσμένος της  οργανωτικής Επιτροπής Πολιτιστικών Συλλόγων – Σωματείων και Κοινωνικών Φορέων  Ημαθίας, με θέμα: Μακεδονικός Λόγος Μακεδονικότητα – Ελληνικότητα – Οικουμενικότητα – Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία.

Ο ομιλητής αναφερόμενος κατ’ αρχήν στη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι δεν έπρεπε να αποτελέσει προτεραιότητα, ενώ τόνισε με έμφαση ότι αυτήν τη στιγμή προτεραιότητα για τη χώρα μας θα έπρεπε να είναι η ανάπτυξη. Όσο για την ίδια τη συμφωνία είπε ότι είναι άκυρη και δεν λύνει το πρόβλημα, προβλέποντας  ότι το σκοπιανό θα λυθεί σε πενήντα χρόνια, χωρίς να  αναφερθεί στο ποια θα είναι αυτή η λύση.

Χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις για τους σημερινούς κυβερνώντες, κάνοντας κριτική για το πώς χειρίζονται τα πράγματα καιι επικαλούμενος γι αυτό πολλές φορές  φράσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίον, όπως είπε, είχε διαφωνήσει, αλλά και παλιότερες δικές του.

Η όλη του ομιλία ήταν μια περιδιάβαση από την αρχαία Ελλάδα μέχρι το σήμερα με συχνές αναφορές στον Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος μετέφερε τον ελληνικό πολιτισμό, όπως  είπε, στα  πλάτη της οικουμένης.

Ανέφερε δε ότι οι απόψεις του υιοθετήθηκαν απ’ όλες τις Παμμακεδονικές  Οργανώσεις, ενώ εξήρε τη στάση του Αντώνη Σαμαρά  και της Ντόρας Μπακογιάννη σ’ αυτό το θέμα.

Επίσης έγινε αναφορά  στον εξελληνισμό των βορείων γειτόνων μας, ταυτίζοντας  στην ουσία τους όρους Μακεδονικότητα και Ελληνικότητα.

Τον ομιλητή προλόγισε εκπροσωπώντας τους φορείς που διοργάνωσαν την εκδήλωση  η Δώρα  Μπαλτατζίδου, ενώ χαιρέτισε ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόφιλος  Τεληγιαννίδης.

Μετά το τέλος της ομιλίας τέθηκαν ερωτήσεις.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας