Βέροια Εκκλησια Ρεπορτάζ

Η Βέροια υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη με λαμπρότητα – Μέγας Πατριαρχικός Εσπερινός στην Παλαιά Μητρόπολη

Δήμητρα Σμυρνή

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται από χθες, 27/6/’16, στη Βέροια και ήδη επισκέφθηκε την Παναγία Σουμελά, τους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας και τη Μονή του Τιμίου Προδρόμου.

Η επίσημη όμως υποδοχή του έγινε σήμερα, 27/ 6, έξω από την Παλαιά Μητρόπολη, όπου οι Αρχές του Τόπου, πολιτικές και στρατιωτικές, τον περίμεναν μαζί με πλήθος κόσμου, για τον Μέγα   Εσπερινό της  γιορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Ο δρόμος από τον οποίο θα περνούσε ο Πατριάρχης στρωμένος με κόκκινο χαλί και δάφνες και με παραταγμένα αγήματα του Στρατού  αλλά και εκπροσώπους φορέων, οι περισσότεροι με τοπικές ενδυμασίες και το χαρακτηριστικό τους λάβαρο, όλα, μαζί με την παρουσία του κλήρου,  προσέδωσαν μια ιδιαίτερη λαμπρότητα στην υποδοχή του.

Ο Πατριάρχης έφτασε στην Παλαιά Μητρόπολη, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, ακριβώς στις 7 το απόγευμα. Μετά την υποδοχή του από τις Αρχές με τιμές Αρχηγού Κράτους, ο Πατριάρχης μπήκε στον εντυπωσιακό χώρο της Μητρόπολης, όπου ξεκίνησε ο Εσπερινός.

Και ήταν πραγματικά μια μεγάλη στιγμή γι αυτήν την παλιά εκκλησία με τις ανεπανάληπτες τοιχογραφίες της να υποδέχεται μαζί με το λαό της πόλης τον επικεφαλής της  Ορθοδοξίας.

 faretra.info-patriarxis-smirni faretra.info-patriarxis-smirni

 faretra.info-patriarxis-smirni faretra.info-patriarxis-smirni faretra.info-patriarxis-smirni faretra.info-patriarxis-smirni faretra.info-patriarxis-smirni faretra.info-patriarxis-smirni faretra.info-patriarxis-smirni faretra.info-patriarxis-smirni faretra.info-patriarxis-smirni faretra.info-patriarxis-smirni faretra.info-patriarxis-smirni faretra.info-patriarxis-smirni faretra.info-patriarxis-smirni faretra.info-patriarxis-smirni faretra.info-patriarxis-smirni faretra.info-patriarxis-smirni faretra.info-patriarxis-smirni faretra.info-patriarxis-smirni faretra.info-patriarxis-smirni faretra.info-patriarxis-smirni faretra.info-patriarxis-smirni

banner-article

Ροη ειδήσεων