Σχόλια

“Αβραμο… φροσύνες” και εξισώσεις ιδεολογικού ενδιαφέροντος!

2014-06-30-Sxolio-Avramo

Οι λεπτότητες και οι αβροφροσύνες αυτών των ανθρώπων της νεοφιλελεύθερης κεντροδεξιάς με λανθάνουσες κεντροαριστερές προσεγγίσεις εισάγουν στην ελληνική πολιτική επικαιρότητα και πάλι την προοπτική νέων συνεργασιών, στο επίπεδο της εξίσωσης των (φαινομενικά) αντίθετων πολιτικών.

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται πως κινείται και η φρέσκια δήλωση του Αντιπροέδρου της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλου, που άφησε σε συνέντευξή του ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα του εθνικού μας συμφέροντος.
«Μέσα στην προοπτική αυτή, και εφόσον ο λαός δεν θα έδινε την αυτοδυναμία σε ένα κόμμα, όλες οι επιλογές είναι θεμιτές. Κάτω βέβαια από όρους ειλικρινούς συνεργασίας και κατανόησης, με κοινό παρονομαστή το συμφέρον της Ελλάδος…», είπε μεταξύ άλλων στη “REALNEWS”.

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Όχι δηλαδή ανώτερα μαθηματικά, αλλά… μαθηματικά πατριωτικής … «ανωτερότητας» και ευσυνειδησίας, και πάλι, όμως, με όρους και κοινούς παρονομαστές!
Η αυτονόητη εξίσωση της κοινής λογικής ήταν πάντοτε και αξιωματικά το 1 και 1 κάνουν 2. Τώρα, στη μετα… ΔΝΤ εποχή ειδικά, όλα είναι ΔΥΝΑΤΑ.

Η εξίσωση των καιρών έχει κοινό «αριθμητή» το άθροισμα των κεντρο –δεξιο -αριστερών δυνάμεων εν ενεργεία και εν δυνάμει συνεργαζομένων διακυβερνητικά, έχει δε, κοινό… «παρονομαστή» το «ιερό» συμφέρον της πατρίδας και του ελληνικού λαού.

Μόνο που μιλάμε εκ των πραγμάτων για εξίσωση – εξουδετέρωση των ιδεολογικών θεμελιωδών διαφορών τους, αν βέβαια αυτές υπήρξαν ποτέ στην πραγματικότητα.
Που σημαίνει ότι, αν είναι ειλικρινής η αθροιστική συνύπαρξη των εξορισμού ιδεολογικών αντιπάλων ισοδύναμων μεγεθών, στη θεωρία, τότε η σούμα του αριθμητή θα πρέπει να είναι μηδέν.

Ο δε παρονομαστής ήταν μηδέν εκ προοιμίου, εφόσον οι κραταιές κομματικές δυνάμεις που εναλλάσσονται στα έδρανα Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τα τελευταία 40 συναπτά έτη, απέδειξαν εν πολλοίς στην πράξη ότι το συμφέρον της πατρίδας (της δικής μας, όχι της δικής τους) έχει μηδενική υπόσταση!

Άρα συνεπάγεται, ξεπερνώντας ακόμη και τα ίδια τα μαθηματικά, ότι… 0 δια 0 = 0!

Ειδάλλως, εφόσον αθροίζονται κοινά, στη βάση τους συμφέροντα, δια του… ενός παρονομαστή του κοινού τους συμφέροντος, τότε το κλάσμα είναι «παραγωγικότατο» και δικαιώνει απόλυτα τους… «αριθμητικούς στόχους» τους ιδίους, καθώς και της Τρόικας και της Ε.Ε.

Δηλαδή… Απλά μαθηματικά! Προς τι λοιπόν τα παιδέματα και τα μπερδέματα του κόσμου;

 

banner-article

Ροη ειδήσεων