Βέροια Ρεπορτάζ

Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας: “Εδώ και τώρα σε κοινό αγώνα για να τους σταματήσουμε”

faretra.info

Συγκέντρωση κατά των νέων ασφαλιστικών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα στη Βέροια το Σωματείο Συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Πριν πάρει το λόγο ο Πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Κουτσιούκης, χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιπρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Βέροιας της ΟΓΕ, Λιμνίδου Μίνα, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι από τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που είναι έτοιμη να πάρει η Κυβέρνηση δεν θίγονται μόνο οι συνταξιούχοι αλλά όλοι και οι γυναίκες, γιατί τα μέτρα έχουν άμεση σχέση με την υγεία, με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη… faretra.info

Στη συνέχεια, αφού πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του Σωματίου των Συνταξιούχων, εξέφρασε κατ’ αρχήν την απορία γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη απάθεια από τη μεριά συνταξιούχων που δεν ξεσηκώνονται, τη στιγμή που κατακρημνίζεται ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , με τα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δανειστών.

Ο ομιλητής τόνισε μεταξύ των άλλων ότι η ενοποίηση των Ταμείων θα γίνει μοχλός προώθησης δυσμενέστερων καταστάσεων για τους συνταξιούχους, αφού οδηγούμαστε στη μαζική φτώχεια, τη στιγμή που πετσοκόβουν ό,τι απέμεινε από τις συντάξεις που παίρνουμε, κύριες και επικουρικές .

Ενώ, τόνισε, στο χώρο της Υγείας η κατάσταση παίρνει δραματικές διαστάσεις, οι δαπάνες συνεχώς μειώνονται, ο δημόσιος τομέας που απέμεινε διαλύεται, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δεν υπάρχουν, τα νοσοκομεία καταρρέουν, ενώ τα βάρη φορτώνονται όλο και περισσότερο στους ασφαλισμένους. Το ιδιωτικό  ακονίζει τα νύχια του, για να κερδοσκοπήσει από την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του υγειονομικού συστήματος.

Η φορολογία μάς έχει τσακίσει, είτε έχουμε είτε όχι οικονομικές δυνατότητες, οι τράπεζες, το κράτος και οι επενδυτικοί γύπες θα μας αρπάξουν τα σπίτια.

Κανένας μας δεν μπορεί να αντέξει άλλο, κανένας μας δεν θα τους ανεχτεί άλλο.Σ2ο

Εδώ και τώρα αγώνας. Για να τους σταματήσουμε. Με ένα ενιαίο μέτωπο, σε κοινό αγώνα εμείς και τα παιδιά μας, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, νεολαίοι.

• Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για μείωση των συντάξεων.

• Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας, δώρων και επιδομάτων αδείας.

• Κάτω τα χέρια από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

• Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί-αντιασφαλιστικοί και φορομπηχτικοί νόμοι.

• Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση.

• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών

Είμαστε σε δράση και ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις με την κατάθεση του νομοσχεδίου με τα αντιασφαλιστικά – αντισυνταξιοδοτικά μέτρα στη Βουλή, είπε κλείνοντας την ομιλία ο πρόεδρος των Συνταξιούχων Γιώργος Κουτσιούκης

ΔΤ

banner-article

Ροη ειδήσεων