Βέροια Ρεπορτάζ Τοπικά

Βέροια: Στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Ημαθίας / Μια αλλιώτικη γιορτή

Για πρώτη φορά διοργανώνεται στη Βέροια Φεστιβάλ Γαστρονομίας και φαίνεται από τη συμμετοχή του κόσμου πως η ιδέα βρήκε γόνιμο έδαφος

Το Επιμελητήριο Ημαθίας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, τον Δήμο Βέροιας, τον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας και με τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης έκαναν την Πλατεία Ωρολογίου πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, που από νωρίς το απόγευμα επισκέπτονταν τα περίπτερα.

Αυθεντικά προϊόντα παραγωγών που είχαν στημένα τα περίπτερά τους προσέλκυσαν τους επισκέπτες του φεστιβάλ, προκειμένου να θαυμάσουν με τα μάτια αλλά και να γευτούν κάτι από τα εκτιθέμενα προϊόντα.

Ένας dj σε συνεχή εγρήγορση και ο γνωστός τηλεοπτικός chef Βασίλης Καλλίδης  κράτησαν το ρυθμό της πρώτης μέρας με τον Καλλίδη να σταματά σε κάθε περίπτερο, να συζητά με όλους και να κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο.

Συμμετείχαν οι:

  • Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου
  • ΒΕΡΜΙΟ Τυροκομικά Προϊόντα
  • Βοοτροφικός Σύλλογος Βέροιας
  • Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Ημαθίας
  • ΚΑΝΔΥΛΑΣ Παραδοσιακά Προϊόντα
  • Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ημαθίας
  • Μελισσοκομικός Σύλλογος Βέροιας
  • Ελαιοτριβείο Νταμπώσης – Σταλίδα
  • Σύνδεσμος Οινοποιών Νάουσας
  • Αγρόκτημα Σαρκατζή
  • Ιχθυοκαλλιέργειες Fish Farm

Αύριο, δεύτερη μέρα, το πρόγραμμα θα γίνει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον, αφού η βραδιά θα κλείσει στις 9 το βράδυ με συναυλία του Δημήτρη Μπάση.

far

Φωτογραφίες: faretra. info

…………..

banner-article

Ροη ειδήσεων