Ελλάδα

Τέλος στο καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis

Αίρεται από την Οικονομική Εισαγγελία το καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, σταμάτα η δικαστική προστασία των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, μετά από εισήγηση της επίκουρης εισαγγελέως Ελένης Παπαδόπουλου που υπηρετεί στην Οικονομική Εισαγγελία, ενώ αναστέλλεται και το καθεστώς της προστασίας τους από ποινικές διώξεις. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες για τους οποίους αίρεται το καθεστώς φέρουν τις ονομασίες  «Αικατερίνη Κελέση» και  «Μάξιμος Σαράφης».

Η οικονομική εισαγγελέας Παναγιώτα Φακου έκανε δεκτό το αίτημα και πλέον παύουν να τελούν υπό το καθεστώς προστασίας που τους είχε χορηγηθεί από την τότε Εισαγγελία Διαφθορά ενώ ανακαλείται και η πράξη χαρακτηρισμού τους ως «μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος.

Κατά του καθεστώτος προστασίας των δύο μαρτύρων είχαν στραφεί τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και άλλα πολιτικά πρόσωπα όπως οι Άδωνις Γεωργιάδης και Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Να σημειωθεί ότι τρίτος μάρτυρας που υπήρξε προστατευόμενος έχει ήδη αποχαρακτηριστεί μόνος του και δεν τυγχάνει πλέον προστασίας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας