Ελλάδα Κοινωνία

Λούνα παρκ: Μόνο 3 λειτουργούν με άδεια σε όλη τη χώρα – «Έκαναν ανάκληση αφότου σκότωσαν τον γιο μου», λέει ο πατέρας του 19χρονου

Μόνο τρία λούνα παρκ έχουν άδεια αυτή τη στιγμή στη χώρα και μπορούν να δεχτούν κοινό.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» -με εξαίρεση ένα λούνα παρκ της Αθήνας και δύο στην περιφέρεια- τα άλλα δεν διαθέτουν άδεια, καθώς διαπιστώθηκε πως μία από τις δύο εταιρείες που πιστοποιεί τα λούνα παρκ δεν γνωμάτευε σωστά!

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στην εκπομπή η εταιρεία είχε αλλάξει το προσωπικό 3-4 ατόμων για να κάνει τους εξονυχιστικούς ελέγχους, ενώ υπάλληλοι της έδιναν και ιδιωτικά παραστατικά πως όλα βαίνουν καλώς, κάτι που δεν επιτρεπόταν.

Όλα αυτά έγιναν αντιληπτά από το υπουργείο Ανάπτυξης μετά τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη στη Χαλκιδική.

Η εν λόγο εταιρεία πιστοποιούσε ακόμα παιδότοπους και παιδικές χαρές.

Ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη Καϊμπαλή, που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, παρενέβη στην εκπομπή.

«Έκαναν ανάκληση των αδειών αφότου σκότωσαν τον γιο μου», ανέφερε ο τραγικός πατέρας.

«Η εταιρεία μπορεί να ήταν οποιαδήποτε και να λειτουργούσε με οποιοδήποτε τρόπο. Αυτό θα το δουν οι αρμόδιοι. Το θέμα είναι η Πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι Δήμοι που δανειοδοτούσαν τα λούνα παρκ. Πρέπει να πάρουν την ευθύνη οι δήμαρχοι που άφησαν όλο τα καλοκαίρι ανοιχτά τα λούνα παρκ», πρόσθεσε.

»Εμείς περιμένουμε να αποδοθούν ευθύνες. Από τις 10 Σεπτεμβρίου μέχρι τώρα τα λούνα παρκ λειτουργούν. Στον Δήμο Κασσάνδρας που μας έφεραν νεκρό το παιδί, δεν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη. Μιλάμε για ζωές. Εμάς μας έκλεισαν το σπίτι».

topontiki.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων