Βέροια Ρεπορτάζ

Με πολύ κόσμο, συγκίνηση & ενθουσιασμό τα εγκαίνια του νέου ΚΔΗΦ “Τα Παιδιά της Άνοιξης” στη Βέροια

Γεμάτος με κόσμο ο καταπράσινος χώρος της αυλής του νέου ΚΔΗΦ των “Παιδιών της Άνοιξης”, που εγκαινιάστηκε σήμερα και θα λειτουργεί από αύριο φιλοξενώντας, παράλληλα μ’ αυτό της Αλεξάνδρειας, άλλα 50 παιδιά.

Παρούσες στα εγκαίνια οι Αρχές του Νομού.  Οι χορηγοί, αλλά και ο απλός  κόσμος που βοήθησαν, ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του, έδειξε πως  το νέο κτήριο που στήθηκε με τόση αγωνία, φροντίδα και αλληλεγγύη, είναι δείγμα ανθρωπιάς και βαθιάς ενσυναίσθησης.

Η κορδέλα των εγκαινίων κόπηκε από τη Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργό Κοινωνικής Συνοχή και Οικογένειας, που εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό σήμερα. Την κορδέλα κρατούσαν συμβολικά τα ίδια τα παιδιά κι αυτό τα έλεγε όλα.

Με άψογους συντονιστές της πολυπρόσωπης εκδήλωσης την Αλίνα Μαυροπούλου και τον δημοσιογράφο Νίκο Βουδούρη, που είπε ξεκινώντας “Καλώς ήρθατε στο σπίτι μας, στο σπίτι σας!”, θέλοντας να τονίσει πως το κτήριο είναι αποτέλεσμα  ακόμη και της πιο μικρής προσφοράς, δόθηκε στη συνέχεια η πορεία του ονείρου που πραγματοποιήθηκε με σειρά μεγάλων χορηγών αλλά και απλών ανθρώπων.

Το video που προβλήθηκε στην τεράστια οθόνη ανέδειξε τις δράσεις των “Παιδιών της Άνοιξης”, που βοήθησαν κι αυτές στην ολοκλήρωση του έργου, αλλά ήταν ταυτόχρονα και μια ταυτότητα για την αξιοθαύμαστη αυτή δομή ΑμεΑ.

Ο Νικόλαος Εμμανουήλ, ο πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των “Παιδιών της Άνοιξης” που πήρε το λόγο, μίλησε για την ίδρυση του πρώτου ΚΔΗΦ στην Αλεξάνδρεια, που δεν μπορούσε βέβαια να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών και για το όνειρο ενός δεύτερου κτηρίου, που τελικά ολοκληρώθηκε σήμερα.

Η Νόρα Σαρκατζή, Πρόεδρος του Συλλόγου εδώ και χρόνια, η ψυχή του, ( πράγμα που όλοι παραδέχονται),  μίλησε για την πορεία του ονείρου μέχρι την πραγμάτωσή του, για τους μεγάλους χορηγούς και την αλυσίδα αλληλεγγύης του κόσμου, καταλήγοντας με τη γνωστή και αγαπημένη φράση της των τελευταίων μηνών “Είμαι περήφανη για την πόλη μου τη Βέροια και την ανθρωπιά της.”

Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων, που έλειπε στο Εξωτερικό έκανε αισθητή την παρουσία του με μήνυμα που κατέληγε έτσι:

” Σ’ αυτήν τη δομή οι μαθητές θα γίνουν πάλι δάσκαλοι, χάρη στη δύναμη που έχουν να ανοίξουν τις πόρτες της ζωής. Δικαίωμα στη μάθηση και την απασχόληση έχουν όλα τα παιδιά κι αυτό είναι υποχρέωση της Πολιτείας”.

Μετά τον καθιερωμένο στα εγκαίνια αγιασμό, την κορδέλα έκοψε η Υπουργός Σοφία Ζαχαράκη, η οποία μίλησε από τη μια για τα μέτρα βιωσιμότητας που εφαρμόζει  η Πολιτεία βοηθώντας γενικά τις δομές, κι από την άλλη υποσχέθηκε πως το Κράτος θα μεριμνήσει, ώστε να γίνουν και οι Στέγες του ΚΔΗΦ, που θα βοηθήσουν παιδιά, που οι γονείς τους έχουν φύγει από τη ζωή, να φιλοξενούνται και το βράδυ.

Στη συνέχεια μίλησε η Αρίστη Σταθακοπούλου, εκπροσωπώντας το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου, που ήταν παρούσα, και η Εύη Λαζού Λασκαρίδη με βιντεοσκοπημένο μήνυμα εκπροσωπώντας το Ίδρυμα Λασκαρίδη.

Σε αλλεπάλληλα βιντεοσκοπημένα μηνύματα οι χορηγοί που πρόσφεραν στέγη στο κτήριο, πόρτες, και παράθυρα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις, έπιπλα, όργανα απαραίτητα για τη διαβίωση των παιδιών στο χώρο και τόσα άλλα,  μίλησαν με συγκίνηση, με τελευταίο τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, που παραχώρησε από τη μεριά του  Δήμου δύο μεγάλα οικόπεδα στο ΚΔΗΦ, να κλείνει την παρέλαση των 20 χορηγών.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Ιάκωβο Καγκελίδη, σύμβουλο της καμπάνιας για την ανέγερση του νέου κτηρίου τα τέσσερα αυτά χρόνια, μιας εμπνευσμένης καμπάνιας, που κατάφερε το ακατόρθωτο!

Φωτογραφίες: faretra.info

Δείτε το νέο ΚΔΗΦ:

Βέροια: Το νέο εντυπωσιακό ΚΔΗΦ των “Παιδιών της Άνοιξης” εγκαινιάζεται, Κυριακή 6 Οκτωβρίου / Ένα όνειρο πραγματοποιείται!

……………………….

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας