Εικαστικά Εκδηλώσεις Ελλάδα Πολιτισμός

Θεσσαλονίκη: Εικαστική έκθεση «Όταν η Τέχνη εμπνέεται για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό» / Govedarou Art Gallery – Εγκαίνια, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου

Η Νατάσα Γκοβεδάρου, εικαστικός, curator και ιδιοκτήτρια της Govedarou Art Gallery, διοργανώνει ομαδική έκθεση στο χώρο της γκαλερί Γ.Παπανδρέου 5 στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Περιφερειακό Τμήμα Πτολεμαΐδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Σκοπός της έκθεσης είναι να ενισχυθεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με ένα μέρος από τις πωλήσεις. Το θέμα αυτής της ομαδικής έκθεσης είναι “Όταν η Τέχνη εμπνέεται για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό” και τα έργα που θα συμμετέχουν θα σχετίζονται με τις 7 θεμελιώδεις αρχές που διέπουν τον Ερυθρό Σταυρό (Ανθρωπισμός , Αμεροληψία, Ουδετερότητα, Ανεξαρτησία, Εθελοντισμός, Ενότητα, Παγκοσμιότητα).

Παράλληλα με την έκθεση θα γιορτάσουμε και τα 10 χρόνια λειτουργίας της Govedarou Art Gallery! Η έκθεση θα διαρκέσει από 10 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου 2024. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα με σύνθετο έργο που βασίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών. Κινητοποιείται στοχεύοντας πάντα στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους, ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες και άτομα από κάθε ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού. Η δράση του έχει συνδεθεί με την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη και τη φιλαλληλία και είναι συνώνυμη της αφιλοκερδούς προσφοράς και της ανιδιοτέλειας.

Χαιρετισμός του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα  Δρ. Αντώνιου Αυγερινού:

Η τέχνη έχει τη δυνατότητα να ενώνει όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως καταγωγής, φυλής ή θρησκεύματος και έχει τη μοναδική ικανότητα να γαληνεύει τις ψυχές των ανθρώπων και να βγάζει στην επιφάνεια τα καλύτερα αισθήματά τους.

Η έκθεση που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από την εικαστικό και ιδιοκτήτρια της Govedarou Art Gallery, κ. Νατάσα Γκοβεδάρου, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Περιφερειακό Τμήμα Πτολεμαΐδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ) αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία για την ανάδειξη της αξίας και σημασίας που έχει η αλληλεγγύη και η εθελοντική δράση σε μια κοινωνία.

Πρόκειται για μία έκθεση εμπνευσμένη από τις επτά Θεμελιώδεις Αρχές του Διεθνούς Κινήματος που πρεσβεύει και ο Ε.Ε.Σ αδιάλειπτα από την ίδρυσή του το 1877 (Ανθρωπισμός , Αμεροληψία, Ουδετερότητα, Ανεξαρτησία, Εθελοντισμός, Ενότητα, Παγκοσμιότητα). Αξίες που αποκτούν ιδιαίτερο συμβολισμό και ειδικό βάρος στη σύγχρονη εποχή που χαρακτηρίζεται από ακραία καιρικά φαινόμενα, τεράστιες φυσικές καταστροφές και έκτακτές ανάγκες και επιβάλουν την συνεργασία και την επαγρύπνηση όλων για την ανακούφιση του πόνου των συνανθρώπων απανταχού της γης.

Τέλος, ο Ε.Ε.Σ, υπό την Προεδρία του Δρ. Αντώνιου Αυγερινού, ως αρωγός της Πολιτείας και συμπαραστάτης της κοινωνίας δηλώνει πάντα την παρουσία του σε συνθήκες κρίσης και ανάγκης με διάθεση προσφοράς, εθελοντισμού και ενότητας.

Χαιρετισμός της Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας κας Κυριακής Πουλασιχίδου:

Με ιδιαίτερη χαρά και αίσθημα ευθύνης απέναντι στον μεγαλύτερο ανθρωπιστικό φορέα  τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, συνεργαζόμαστε με την Govedarou Art Gallery  για την υλοποίηση της εικαστικής έκθεσης,  που σκοπό έχει την ανάδειξη των 7  Θεμελιωδών Αρχών του Ερυθρού Σταυρού.
Πρόκειται για μία έκθεση που αγκαλιάζει την Τέχνη με τον Ανθρωπισμό, ευαισθητοποιώντας  την κοινωνία .
Ευχαριστώ θερμά την αξιόλογη εικαστικό και ιδιοκτήτρια της  γκαλερί Νατάσα  Γκοβεδάρου για την άψογη  συνεργασία, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr  Αντώνιο Αυγερινό για τη στήριξη της πρωτοβουλίας μας,  τους συμμετέχοντες εικαστικούς για την κοινωνική τους ευαισθησία και όλους τους χορηγούς . 

Συμμετέχοντες εικαστικοί:

Όλγα Tumanova-Τορλαχίδου, Νανά Winter-Γεωργιάδου, Έφη Βαξεβανέλλη, Άννα Βιλδιρίδου, Ζωή Γερούκη, Εύα Γιώτα, Νατάσα Γκοβεδάρου, Στέλιος Ζαχαρούδης, Λάζαρος Ηλιάδης, Μένη Καρακίτσου, Κέλλυ Κοντζαμάνη, Ιουλία Μανούση, Νίνα Μιχαηλίδου, Θωμάς Νεράντζης, Αθανασία Νούνη, Κατερίνα Σαρησάββα, Μαρία Τσακαλίδου, Σοφία Μίμτση-Τσαπαράκη, Αλεξάνδρα Τσιτσιντά

Διάρκεια: 10 Οκτωβρίου –  1 Νοεμβρίου 2024

Εγκαίνια: Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024, ώρα 18:30 – 21.00

Στη Govedarou Art Gallery Γ.Παπανδρέου 5 (πρώην Ανθέων), στάση Γεωργίου

Σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τον Περιφερειακό Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Περιφερειακό Τμήμα Πτολεμαΐδας

Επιμέλεια έκθεσης: Νατάσα Γκοβεδάρου

Ωράριο λειτουργίας χώρου:

Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή: 11.00π.μ.–2.00μ.μ.   Τρίτη,Πέμπτη: 11.00π.μ. – 2.00μ.μ. & 6.00μ.μ.–8.00μ.μ.      Σάββατο: 11.00π.μ. – 2.00μ.μ.       

Govedarou Art Gallery, Γ.Παπανδρέου 5 (πρώην Ανθέων), στάση Γεωργίου, Τ.Κ:54645, Θεσσαλονίκη, Τ:2314015613,  www.govedaroufineartgallery.cominfo@govedaroufineartgallery.com , facebook.com/govedarouartgallery

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΣΕΠΗΜΒΕ(ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ), Thessculture,  MetaFox,  Newsgr4you, Karfitsa, ePtolemaios, Εορδαϊκός ΠΑΛΜΟΣ,  West Channel, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Περιφερειακό Τμήμα Πτολεμαΐδας, Ανάδειξέ το

 

banner-article

Ροη ειδήσεων