Ελλάδα

Τραγωδία στο φαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή γυναίκα από πτώση βράχου – Σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν δεκάδες περιπατητές

Τραγωδία σημειώθηκε στο φαράγγι της Σαμαριάς, καθώς μία τουρίστρια σκοτώθηκε μετά από πτώση βράχου που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή που εκδηλώθηκε στην περιοχή.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η νεκρή ήταν πεζοπόρος, επισκέπτρια του φαραγγιού, η οποία κατέληξε από αιμορραγία. Ένας γιατρός τουρίστας που διέσχιζε το φαράγγι προσπάθησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες, δυστυχώς όμως η γυναίκα δεν τα κατάφερε.

Στο σημείο έφτασαν υπάλληλοι του φορέα διαχείρισης του φαραγγιού και πυροσβέστες, ενώ έχει ήδη κινητοποιηθεί ελικόπτερο για τη μεταφορά της. Το συμβάν έγινε προς την έξοδο του φαραγγιού Σαμαριάς, στη έξοδο προς Αγία Ρουμέλη.

Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής (ΕΜΑΚ και ΕΜΟΔΕ) από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο έχουν σπεύσει στο σημείο για τη διάσωση των εγκλωβισμένων. Πλέον, οι δεκάδες περιπατητές προωθούνται στην Αγία Ρουμέλη. Ήδη, η πυροσβεστική είχε επικοινωνία μαζί τους, ενώ βρίσκονταν σε ασφαλή σημεία.

Την ίδια ώρα, επιχειρείται να οργανωθεί η δρομολόγηση πλοίου για να τους παραλάβει από την Αγιά Ρουμέλη, αλλά και το πως θα κατέβουν ως την Αγιά Ρουμέλη αφού οι καιρικές συνθήκες έχουν διαμορφώσει ένα άκρως επικίνδυνο «τοπίο».

Σημειώνεται ότι κάθε φορά που υπάρχει κάποια προειδοποίηση για κακές καιρικές συνθήκες το φαράγγι της Σαμαριάς κλείνει. Σήμερα δεν υπήρξε καμία τέτοια προειδοποίηση, ενώ ο καιρός μέχρι και το πρωί έδειχνε ότι θα είναι ηλιόλουστος με λίγα σύννεφα.

banner-article

Ροη ειδήσεων